14 лют. 2020 12:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

143

0

Директорці вінницького дитбудинку облрада винесе догану за прострочені ліки, продукти і тарганів

Директорці вінницького дитбудинку облрада винесе догану за прострочені ліки, продукти і тарганів

Керівниця «заслужила» догану після візиту до закладу представника Уповноваженого ВР з прав людини, який виявив ряд порушень зі зберігання продуктів, прострочені ліки та висловив сумнів, чи відповідає реаліям кількість працівників, яка зазначена в «штатці» закладу


Директорці вінницького дитбудинку облрада винесе догану за прострочені ліки, продукти і тарганів

У Вінницькій обласній раді підготували проект рішення про винесення догани директорці Вінницького обласного будинку дитини. Керівниця «заслужила» догану після візиту до закладу представника Уповноваженого ВР з прав людини, який виявив ряд порушень зі зберігання продуктів, прострочені ліки та висловив сумнів, чи відповідає реаліям кількість працівників, яка зазначена в «штатці» закладу.

«…зважаючи на результати та виявленні численні порушення під час моніторингового візиту 17 січня 2020 року представником Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у центральних областях Валерієм Ольховим, враховуючи пояснення Андрієвської Н.М. клопотання Департаменту охорони здоров’я Вінницької обласної державної адміністрації, висновки постійних комісій обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення і з питань регулювання комунальної власності та приватизації, обласна Рада ВИРІШИЛА:

1. Оголосити догану директору комунального некомерційного підприємства «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки Вінницької обласної Ради» Андрієвській Надії Марківні», - зазначено в проекті рішення.

Відомо, в січні 2020 року під час візиту представника Уповноваженого Валерія Ольхового до КНП «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки» виявлено порушення щодо забезпечення належного лікування, харчування та проживання осіб, що знаходяться у закладі.

Видання «Власно» за словами представника Уповноваженого детально описало виявлені порушення в дитбудинку - в холодильнику, де повинні бути медикаменти, зберігався алкоголь. Виявлено прострочені ліки та прострочене дитяче харчування. Під час перевірки складу з продуктами та медикаментами омбудсмен побачив велику кількість тарганів. В холодильнику, де зберігались медичні препарати, лежало сало…

В обласному дитбудинку на 121 дитину працює 191 співробітник, з яких лікарів лише 13! При цьому, коли В. Ольховий відвідав заклад, йдучи коридорами, не бачив ні лікарів, ні працівників, яких по штату 191.

Також редакція Вiнниця.info повідомляла, що 20 січня у соцмережі опублікували фото зі сміттєвого майданчика біля дитячого будинку - у контейнері та поряд з ним лежали мішки з одягом та іграшками. За словами користувачів Мережі, все це «добро» викидають з дитбудинку.

Вiнниця.info