17 лют. 2020 17:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

69

0

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім»

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім»

Доповідачем виступив директор компанії, що займається подібними проектами


Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім»

17 лютого у Вінниці відбулася презентація «Розумний дім в сучасному дизайні». На захід запросили архітекторів та дизайнерів міста, аби показати, як система «розумного дому» може бути реалізована в сучасних дизайнерських рішеннях. Журналісту Вінниця.info вдалося поспілкуватися з директором компанії «SmartON Умный дом» Ігорем Ржевським, який виступив доповідачем на сьогоднішній презентації та який розповів також і про практичний бік придбання системи для власного будинку.

«Сьогоднішня презентація присвячена саме дизайну, вона більше розрахована на архітекторів та дизайнерів, щоб вони закладали свої проекти. Тому що потреба в архітекторів й дизайнерів саме в тому, щоб відійти від купи зайвих перемикачів. Тобто, ми підходимо не з точки зору функціональності та енергоефективності, ми сьогодні будемо підходити з точки зору інтер’єрного сприйняття», – зазначає Ігор Ржевський.

Фактично, система дозволяє мінімізувати кількість непотрібних дій та перемикачів, які має кожен сучасний мешканець будинку чи квартири. Тобто, звести купу перемикачів освітлення, пультів від кондиціонера, «голівок» для управління опаленням і таке інше до необхідного мінімуму у вигляді панелі та одного перемикача. Також це має і економічний ефект. Запровадження автоматизованих систем дозволить зменшити витрати на електроенергію, газ тощо. Нерідко власники великих приватних будинків замовляють собі системи автоматизації і задля статусу, не говорячи вже про економію ресурсів.

Система, розповідає Ігор, подібна до конструктору «LEGO». Тобто, вона може розширюватися, може зменшуватися, а ціна її застосування у власному приміщенні залежить від комплектації та кількості елементів, які треба поставити.

«Наприклад, в нас тут в приміщенні 12 груп освітлення, 12 ламп. Ми ставимо «блок» для 12 груп. Якщо три групи освітлення, то ставимо «блок» на три. Відповідно, від цього змінюється і вартість. Якщо вмикати-вимикати щось, то в залежності від бренду це буде вартість від 15 доларів до 2-3 доларів», – розповідає про питання ціни директор.

На такі системи є неабиякий попит сьогодні, каже Ігор. З 2017 року, після збільшення тарифів на комунальні послуги, сам ринок, за його словами, підштовхує до того, аби подібні системи були популярні. От і сьогодні за день перебування у Вінниці в директора вже було чотири зустрічі щодо обговорення запровадження системи в тій чи іншій будівлі. Загалом на ринок Вінниці компанія зайшла пів року тому і за цей час встигла реалізувати проект в одному приватному помешканні.

«Загалом, головне, аби електрики були готові налаштовувати такі системи. А ми готові їх навчити та показати, як це працює.

Варто не забувати, що головні вороги «розумного дому» – це дві категорії клієнтів. По-перше, це замовники, яким систему зробили погано. Вони тепер казатимуть, що це не працює, це погано, і так далі. По-друге, це електрик, який не хоче навчатись. Не хоче та не може. Але, врешті-решт, самі сучасні замовники вирішують це питання», – додає Ігор Ржевський.

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім»

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім» - фото 2

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім» - фото 3

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім» - фото 4

Дизайнерам та архітекторам Вінниці розповіли про «розумний дім» - фото 5

Вінниця.info