28 жовт. 2010 19:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

36

0

Джига хоче створити державний музей, з реальними експозиціями на місці ставки «Вервольф»

Джига хоче створити державний музей, з реальними експозиціями на місці ставки «Вервольф»

У Вінницькій області відбулись заходи з відзначення 66-ї річниці визволення України від фашистських загарбників


Джига хоче створити державний музей, з реальними експозиціями на місці ставки «Вервольф»

У Вінницькій області 28 жовтня 201 року відбулись заходи з відзначення 66-ї річниці визволення України від фашистських загарбників.

Про це повідомляє управління у справах преси та інформації Вінницької облдержадміністрації.

В сесійній залі облдержадміністрації керівництво області привітало ветеранів та нагородило їх Почесними грамотами.

Після чого відбулось покладанні вінків і квітів до Меморіалу Слави у Сквері Козицького, а також вшанування хвилиною мовчання пам’ять тих, хто віддав своє життя захищаючи Вітчизну від гітлерівської Німеччини.

28 жовтня заходи із вшанування 14 тисяч розстріляних військовополонених, з нагоди 66-ї річниці визволення України від нацистських загарбників відбулись і на ставці «Вервольф» (смт.Стрижавка, Вінницька область). Тут встановлено монумент 14 тисячам військовополонених та інженерів, які віддали своє життя при будівництві ставки «Вервольф» - особистої ставки фюрера нацистської Німеччини.

На місці зруйнованої гiтлерiвської ставки «Вервольф» представники Вінницького краєзнавчого музею провели тематичну екскурсію, адже історiя Вінницької ставки, що була копією головної ставки Гітлера «Вольфшанце» в Східній Прусії вже давно окутана таємницями.

«Магнітизм ставки Гітлера вражає. Тому цей об’єкт під Вінницею може стати туристичним центром європейського рівня, і влада зацікавлена у реалізації такого проекту. Крім перетворення ставки «WERWOLF» на цікавий туристичний об’єкт, тут можна створити державний музей, з реальними експозиціями» - вважає голова Вінницької ОДА Микола Джига перебуваючи 28 жовтня на ставці «Вервольф».

 

ВИННИЦА.info


0
0