11 верес. 2020 12:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Місто
0

188

0

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани

З 1 по 15 жовтня у Вінниці розпочинається голосування за проекти


Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани

У Вінниці вже шостий рік проводиться конкурс «Бюджет громадських ініціатив». З 1 по 15 жовтня у Вінниці розпочинається голосування за проекти, які вінничани подали цього року.

Кожен мешканець Вінницької міської ОТГ може проголосувати за 4 проекти: два великі та два малі. Загалом на голосування виноситься 45 проектів (28 - великих та 17 – малих). Проекти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані у 2021 році, на що в бюджеті буде заплановано 8 мільйонів гривень.

У зв’язку з карантином, цього року голосування буде проходити лише в електронному форматі. В електронному вигляді можна проголосувати на все українській платформі «Громадський бюджет Вінниці» та за допомогою терміналів ПриватБанку через картку або номер телефону, який прив’язаний до картки. Ця функція буде доступна в переліку сервісів на терміналах ПриваБанку з 1 жовтня 2020 року.

«На розгляд Експертної групи конкурсу було винесено 45 проектів. Два з них, «Подорож Подільським краєм: з глибин віків до сучасності» та «Сучасний спортивний майданчик на Можайці», зняті з розгляду за заявами авторів проектів. Проект «Безкоштовна стерилізація безпритульних тварин (кішок) на території міста» теж знятий з розгляду за домовленістю авторів, у зв`язку з об’єднанням з проектом «Безкоштовна стерилізація безпритульних кішок і котів на території Вінницької ОТГ», – розповів голова Експертної групи, заступник міського голови Андрій Очеретний.

ВЕЛИКІ ПРОЕКТИ

Назва проекту: «Комфортний простір очікування та відпочинку пацієнтів медичного містечка на Вишеньці».

Автор: Бельц Сергій Євгенович.

Місце реалізації: мікрорайон Вишенька. Внутрішній двір КНП МКЛ№1 та КНП ЦПМСД №3.

Короткий опис: створення комфортної зони очікування та відпочинку поблизу медичної установи для відвідувачів різної вікової категорії.

Вартість: 303 290 грн.

Назва проекту: «Оновлення пішохідної та проїзної зони, біля зупинки Максимовича».

Автор: Ємельянов Родіон Ігорович.

Місце реалізації: мікрорайон Слов'янка. Вул. Максимовича-Хмельницьке шосе (зупинка Максимовича).

Короткий опис: проект спрямований на покращення пішохідної зони та частково проїзної частини.

Вартість: 1 088 000 грн.

Назва проекту: «Алея здоров’я».

Автор: Палій Наталія Анатоліївна.

Місце реалізації: мікрорайон Поділля, паркова зона між вул. Юківка та вулицями починаючи з вул.Зодчих, 3 до вул.А.Бортняка, 3

Короткий опис: Формування багатофункціонального простору для забезпечення мешканців різних вікових та соціальних груп можливістю активного заняття спортом та профілактики захворювань.

Вартість: 1 072 400 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани

Назва проекту: «Благоустрій міста».

Автор: Вєтрова Наталя Іванівна.

Місце реалізації: Мікрорайон Замостя, вул.Замостянська, 49

Короткий опис: Облаштування території фонтаном, альтанкою та лавками.

Вартість: 1 034 000 грн

Назва проекту: «Нове будівництво стріт воркаут майданчика».

Автор: Сергійчук Сергій Петрович.

Місце реалізації: мікрорайон ДПЗ

Короткий опис: реконструкція хокейного корту в ігровий комплекс мікрорайону ДПЗ. Створення зони воркауту , поля для мініфутболу, баскетбольного та волейбольного полів.

Вартість: 1 074 000 грн

Назва проекту: «Дитяча майстерня 3Д-друку та моделювання»

Автор: Волошина Катерина Михайлівна

Місце реалізації: мікрорайон Замостя

Короткий опис: створити на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання» майстерню-простір з 3D – друком, де будуть створюватися різноманітні технологічні об’єкти в тривимірному зображенні, що будуть задіяні в інформаційно-технологічному житті міста Вінниця.

Вартість 360 600 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 2

Назва проекту: «Чистий район – чисте місто»

Автор: Голубович Жанна Леонідівна.

Місце реалізації: мікрорайон Вишенька

Короткий опис: встановлення композиційного майданчику «Ми і планета Земля» з облаштуванням металевого макету «Планета Земля», паркових лавок, тротуарних світильників, мінісмітників та декоративних насаджень.

Вартість 1 100 000 грн

Назва проекту: «Очистка озера Староміське»

Автор: Бойчук Сергій Петрович

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто, вул.Покришкіна, 8В

Короткий опис: очистка озера Староміське, поглиблення дна озера, інженерні споруди для регулювання рівня води, в тому числі з метою використання озера, як природнього пожежного резервуару в густонаселеному мікрорайоні з дитсадком.

Вартість 1 000 000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 3

Назва проекту: «Студія звукозапису»

Автор: Солодка-Мельник Алла Сергіївна

Місце реалізації: мікрорайон Замостя, вул. Чайковського, 15-А

Короткий опис: створити сучасну творчу студію звукозапису на базі КЗ «Центр підліткових клубів за місцем проживання». Залучити широке коло людей до створення якісного українського контенту. Можливість створювати на базі студії пісенні композиції, запис гри на різних музичних інструментах, озвучення інтерактивних презентацій, улюблених мультфільмів та кінострічок.

Вартість 425 000 грн

Назва проекту: «Дитячий майданчик на Можайці»

Автор: Завід Олександра Сергіївна

Місце реалізації: мікрорайон Замостя

Короткий опис: проект спрямований на підвищення безпеки дозвілля дітей та поліпшення комфорту проживання мешканців будинків, шляхом встановлення дитячого майданчика на території відповідних будинків.

Вартість 968 000 грн

Назва проекту: «Еко – сад для здоров’я та розвитку малят»

Автор: Палій Леся Петрівна

Місце реалізації: Центральний район міста, вул. Міліційна, 8. Комунальний заклад «Дошкільний навчальний заклад №21 Вінницької міської ради»

Короткий опис: Створення структурно-функціональної екосистеми, як дослідницького та культурно-просвітницького осередку, для активізації та масового залучення дітей, педагогів та батьківської громадськості до ознайомлення з різноманіттям флори, конкретних природоохоронних справ, формування еколого-ергономічної компетенції, екологічної культури підростаючого покоління, дотримання правил доцільного природокористування, захисту природничого довкілля та формування потреби у здоровому способі життя.

Вартість 1 071 000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 4

Назва проекту: «Театрально-культурний простір під небом»

Автор: Головащенко Владислав Леонідович

Місце реалізації: парк Дружби народів

Короткий опис: проект передбачає облаштування в парку Дружби народів спеціально відведеного місця, для творчого простору, який об’єднує в собі мистецтво, культуру та громадську активність. Діти, молодь та дорослі матимуть можливість розважатись, вчитись, розвиватись та з користю проводити час в інтерактивному просторі.

Вартість 959 500 грн

Назва проекту: «Мальовничий берег Південного Бугу (облаштування зони відпочинку на березі річки»

Автор: Тимощук Максим Анатолійович.

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто

Короткий опис: облаштування паркової та пляжної зони на березі річки Південний Буг.

Вартість 1 000 000 грн

Назва проекту: «Розчистка та благоустрій озера на Старому місті»

Автор: Тимощук Максим Анатолійович

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто (пров.Костя Широцького)

Короткий опис: виконання проекту дасть змогу зберегти створене природою водоймище, яке існує майже від часу заснування міста та надати йому привабливого вигляду, провести благоустрій території біля нього.

Вартість 1100000 грн

Назва проекту: «Сквер на площі Шкільний»

Автор: Федоришина Наталя Олександрівна

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто

Короткий опис: реконструкція площі Шкільної. Проект умовно ділить площу на зону активного відпочинку та релакс-зону з лавочками і зеленими насадженнями, родзинкою якого є декоративний напис «Я люблю Старе місто».

Вартість 1100000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 5

Назва проекту: «Box&Fit»Wellness студія»

Автор: Головащенко Роман Олександрович

Місце реалізації: мікрорайон Вишенька

Короткий опис: проведення тренувань за унікальною в Україні, запатентованою, оздоровчою, авторською методикою RG«Box&Fit», залучення психологів, волонтерів, громадських організацій з метою патріотичного виховання молоді, промоції здорового способу життя, мотивації та соціалізації шляхом проведення мотиваційних семінарів, відкритих майстер-класів для дітей віком 6-18 років із малозабезпечених сімей, дітей-сиріт та інших соціальнонезахищених категорій.

Вартість 526 600 грн

Назва проекту: «Облаштування зони відпочинку в м-ні Академічний»

Автор: Чайковський Павло Миколайович

Місце реалізації: мікрорайон Академічний

Короткий опис: створення зони відпочинку з фонтаном, який має ілюмінацію у вечірній час. Створення локації для культурного проведення часу вінничан та гостей міста.

Вартість 1 100 000 грн

Назва проекту: «Молодіжний вуличний спорт – запорука здорової громади!»

Автор: Дручинський Андрій Михайлович

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто, ЗОШ №19

Короткий опис: залучення учнівської та студентської молоді, мешканців територіальної громади до здорового способу життя шляхом популяризації вуличних видів спорту та проведення турніру із стрітболу та воркауту серед молоді міста.

Вартість 1 100 000 грн

Назва проекту: «Улаштування ігрового комплексу, по вул. С.Ценського».

Автор: Ясюк Максим Анатолійович

Місце реалізації: мікрорайон Олійно-жирового комбінату

Короткий опис: улаштування ігрового комплексу, встановлення канатних конструкцій та гумових фігур.

Вартість 1 008 684 грн

Назва проекту: «3д: діти, дозвілля, драйв»

Автор: Богданюк Лариса Андріївна

Місце реалізації: мікрорайон Замостя (військове містечко)

Короткий опис: облаштування майданчиків з елементами ігрового та спортивного комплексів та фітнес-залу в бібліотеці-філії №6.

Вартість 1 055 200 грн

Назва проекту: «Реставрація скверу Панорама»

Автор: Бєлов Володимир Сергійович

Місце реалізації: центр міста, вул.Миколи Оводова, 1 – пляж Кумбари.

Короткий опис: реставрація інфраструктури скверу Панорама – повернення до автентичного вигляду сходів, пішохідних доріжок, лавок та освітлення.

Вартість 1000000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 6

Назва проекту: «Центр пляжного волейболу Вінниці»

Автор: Саричев Євгеній Валерійович

Місце реалізації: мікрорайон Вишенька пляж «Хімік» за адресою вул. Рєпіна, 15

Короткий опис: проект спрямований на створення сучасного Центру пляжного волейболу Вінниці на території пляжу «Хімік» за адресою вул. Рєпіна, 15.

Вартість 1053600 грн

Назва проекту: «Реконструкція пішохідної зони та частково проїзної частини перехрестя (вул.Довженка – вул.Стеценка)»

Автор: Чуб Андрій Дмитрович

Місце реалізації: мікрорайон Замостя

Короткий опис: проект спрямований на покращення пішохідної зони та частково проїзної частини перехрестя вул.Стеценка – Довженка. Створення умов для зручного та безпечного руху пішоходів на зазначеній локальній місцевості.

Вартість 1083800 грн

Назва проекту: «Благоустрій парку Інтеграл (2 етап) (м-н Тяжилів)»

Автор: Завальний Артем Миколайович

Місце реалізації: перехрестя вулиць Чехова і Ватутіна

Короткий опис: продовження благоустрою відпочинкової зони парку «Інтеграл»: облаштування лавок, смітників, тротуарної доріжки, освітлення, місць для вигулу тварин, місць для заняття спортом та гри з дітьми.

Вартість 1099710 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 7

Назва проекту: «Сучасне спортивне поле в м-ні Військове містечко»

Автор: Кулеша Володимир Іванович

Місце реалізації: мікрорайон Тяжилів

Короткий опис: реконструкція існуючого спортивного майданчика із облаштуванням штучного покриття, огородження, освітлення для занять ігровими видами спорту (футбол, баскетбол, волейбол) мешканців мікрорайону Військове містечко та прилеглих мікрорайонів.

Вартість 1 098 440 грн

Назва проекту: «Інклюзивний фітнес клуб «Спеціальної Олімпіади України»

Автор: Зіньківський Леонід Леонідович

Місце реалізації: Вінницька міська об’єднана територіальна громада.

Короткий опис: закупівля силових тренажерів та інвентаря для фізичного розвитку спортсменів Спеціальної Олімпіади України в інклюзивному середовищі.

Вартість 1 087 000 грн

Назва проекту: «Набережна Рошен для всіх»

Автор: Нецкіна Людмила Вікторівна

Місце реалізації: набережна фонтану Рошен

Короткий опис: облаштування набережної Рошен нормативним пандусом для забезпечення безперешкодного доступу усіх категорій населення.

Вартість 685 000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 8

Назва проекту: «Тяжилівський скейт-парк – для дітей та молоді»

Автор: Полозук Наталія Юріївна

Місце реалізації: мікрорайон Тяжилів, вул. Ватутіна, 42 (біля школи №27) або вул. Ватутіна, 56

Короткий опис: проект спрямований на підтримання та розвиток фізичного здоров’я дітей та молоді.

Вартість 340 390 грн

МАЛІ ПРОЕКТИ

Назва проекту: «Зручний пандус»

Автор: Щуровська Олена Сергіївна

Місце реалізації: смт.Десна, вул.Гагаріна, 2

Короткий опис: влаштування пандусу до приміщення амбулаторії смт.Десна (облаштування зручного пандусу для доступу людей з інвалідністю та матерів з дитячими візками до приміщення Амбулаторії загальної практики- сімейної медицини КНП «ЦПМСД №5 м. Вінниці»).

Вартість 200 000 грн

Назва проекту: «Вінниця в мистецтві художнього слова»

Автор: Поляруш Ніна Степанівна

Місце реалізації: Вінницька ОТГ

Короткий опис: залучення школярів та студентів до участі у літературномистецькому конкурсі «Вінниця у мистецтві художнього слова» з метою популяризації рідного міста Вінниці, пожвавлення роботи з краєзнавства, виховання національно-патріотичних пріоритетів, а також підвищення рівня літературної і мистецької освіти в Україні.

Вартість 100 000 грн

Назва проекту: «Літні читання на пленері»

Автор: Броніцька Віра Іванівна

Місце реалізації: смт Десна Вінницької міської ОТГ

Короткий опис: створення зони для читання та дозвілля на свіжому повітрі. Це дасть можливість долучитися всім мешканцям смт Десна до облаштування нового майданчика для читання, креативного відпочинку та творчості, прикрасить територію в адміністративному центрі містечка.

Вартість 249 865 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 9

Назва проекту: «Стоп, наркотик!»

Автор: Корж Ірина Вільянівна

Місце реалізації: мікрорайон Єрусалимка, центр міста

Короткий опис: встановлення системи відеонагляду для профілактики вживання та продажу наркотиків у мікрорайоні.

Вартість 153 000 грн

Назва проекту: «Комфортна зона відпочинку та прогулянки для пацієнтів КНП «ВМКЛ №3»

Автор: Гончарук Костянтин Іванович

Місце реалізації: мікрорайон Старе місто, внутрішній двір КНП «ВМКЛ №3»

Короткий опис: проект спрямований на покращення сервісу для пацієнтів дорослого віку. Які знаходяться на лікуванні у відділенні «Хоспіс», а також відвідувачів лікарні.

Вартість 223 495 грн

Назва проекту: «3D-моделювання і його використання для протезування кінцівок»

Автор: Семенець Дмитро Анатолійович

Місце реалізації: Вінницька міська об’єднана територіальна громада

Короткий опис: проект передбачає популяризацію математичного і комп’ютерного моделювання; вивчення світового досвіду психологічної і реабілітаційної допомоги людям, які втратили кінцівки; безкоштовне створення протезів для трьох мешканців міста. Основні переваги таких протезів: вартість, швидкість, універсальність, комфорт. Реалізація проекту сприятиме досягненню освітніх, інноваційних і соціальних цілей.

Вартість 200 000 грн

Назва проекту: «Подільський центр прав дитини»

Автор: Кронівець Тетяна Миколаївна

Місце реалізації: Вінницька ОТГ

Короткий опис: метою проекту є підвищення правової обізнаності дітей та молоді через впровадження прикладних пізнавальних тренінгів.

Вартість 165000 грн

Назва проекту: «Розвиток велоспорту «Спеціальної Олімпіади України» у Вінниці»

Автор: Самойленко Олеся Анатоліївна

Місце реалізації: Вінницька міська об’єднана територіальна громада

Короткий опис: для розвитку велоспорту у Вінниці для дітей, молоді, дорослих без обмежень будуть закуплені спортивні велосипеди. Буде розроблено та видано методичний матеріал покрокового навчання дітей з інтелектуальними порушеннями їздити на велосипеді.

Вартість 225 000 грн

Еко-сад, майстерня 3D друку і реконструкція скверу «Панорама». За які проекти «Бюджету громадських ініціатив» можуть голосувати вінничани - фото 10

Назва проекту: «Улаштування наземного батуту біля дитячих гірок, на вулиці Волошковій»

Автор: Коваль Лариса Олександрівна

Місце реалізації: мікрорайон Олійно-жирового комбінату

Короткий опис: улаштування наземного батуту з безпечним покриттям по контуру.

Вартість 225 710 грн

Назва проекту: «Спорт для всіх на свіжому повітрі»

Автор: Скиба Сергій

Місце реалізації: мікрорайон Вишенька, парк Дружби народів

Короткий опис: проект спрямований на популяризацію здорового способу життя та спорту для усіх відвідувачів парку.

Вартість 465 000 грн

Назва проекту: «Воркаут- майданчик у м-ні «Військове містечко» (поруч 12 школи)»

Автор: Лепетун Людмила Василівна

Місце реалізації: мікрорайон Замостя

Короткий опис: створення сучасного воркаут майданчика для розвитку фізичної культури та спорту, популяризації здорового способу життя для мешканців мікрорайону Військове містечко, жителів прилеглих мікрорайонів (Тяжилів, Масложир) та міста Вінниці.

Вартість 245 000 грн

Назва проекту: «Площа для відпочинку в парку «Інтеграл»

Автор: Завальний Артем Миколайович

Місце реалізації: перехрестя вулиць Чехова та Ватутіна

Короткий опис: продовження благоустрою відпочинкової зони парку «Інтеграл». Пропонується облаштувати вхід у парк у вигляді арки та клумбу з квітами.

Вартість 968 000 грн

Назва проекту: «Правильний вибір! – курси для дітей учасників бойових дій та загиблих учасників АТО/ООС»

Автор: Заслоцька Наталія Володимирівна

Місце реалізації: Вінницька міська об’єднана територіальна громада

Короткий опис: задля ефективного відновлення психологічного здоров’я дітей учасників бойових дій та загиблих учасників АТО/ООС необхідно розробляти і впроваджувати психосоціальні заходи, спрямовані на подолання психологічних наслідків травматичних подій. Проект спрямований на вирішення завдань по психоемоційному розвантаженню вказаної території.

Вартість 141 415 грн

Назва проекту: «Не будь байдужим – навчись рятувати життя ближнього!»

Автор: Малецька Наталія Анатоліївна

Місце реалізації: Вінницька міська об’єднана територіальна громада

Короткий опис: проведення тренінгів про надання першої домедичної допомоги для різних вікових категорій із залученням відповідних спеціалістів швидкої екстренної допомоги.

Вартість 214 000 грн

Назва проекту: «Затишний сквер у Тяжилові»

Автор: Козяр Ольга Миколаївна

Місце реалізації: мікрорайон Тяжилів

Короткий опис: благоустрій загальнодоступної прохідної ділянки з улаштуванням брукованої доріжки, лавочок, смітників, освітлення, встановлення огородження.

Вартість 340 390 грн

Назва проекту: «Затишний міні-сквер у Тяжилові»

Автор: Соловіцька Валентина Петрівна

Місце реалізації: мікрорайон Тяжилів

Короткий опис: облаштування затишного міні-скверу передбачає встановлення 4 лавочок, 4 смітників, брукованої доріжки, огородження та освітлення.

Вартість 250 000 грн.

Вінниця.info