16 лип. 2010 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

32

0

Екологи Вінницької області «штрафанули» посадовців на понад 150 тис. грн.

Екологи Вінницької області «штрафанули» посадовців на понад 150 тис. грн.

До відповідальності притягнуто 323 посадових особи та громадян


Екологи Вінницької області «штрафанули» посадовців на понад 150 тис. грн.

У першому півріччі 2010 року спеціалістами Державної екологічної інспекції у Вінницькій області в результаті виявлених порушень 323 посадових особи та громадян притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів на загальну суму 153 459 гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінохорони навколишнього середовища.

Загалом з початку року проведено 408 перевірок на предмет дотримання вимог законодавства України щодо поводження з відходами. За фактами виявлених порушень винесено також 1 рішення про тимчасову заборону (зупинення) виробничої діяльності. Матеріали по одній справі направлено до правоохоронних органів для встановлення винних осіб.

Зокрема, за звітний період були проведені перевірки ВАТ Акціонерне товариство “Вінницяобленерго” та його структурних підрозділів. На деяких районних структурних одиницях виявлені факти утворення, розміщення, утилізації, передавання відходів без дозволу на розміщення та ліміт на утворення відходів, а також численні порушення правил поточного первинного обліку відходів. До адмінвідповідальності притягнуто 15 посадових осіб на суму 4 165 грн.

Зафіксовано, що в порушення ст. 32 Закону України "Про відходи" ТОВ "Крона-Лайн" здійснювало діяльність, пов'язану з утворенням відходів, без дозволу на розміщення та ліміт на утворення відходів. 25 червня було винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) діяльності підприємства.

За підсумками звітного періоду виявлено, що основними порушеннями у сфері поводження з відходами є: відсутність дозволу на розміщення та ліміт на утворення відходів, порушення правил зберігання, розміщення, складування відходів, порушення правил ведення первинного обліку відходів, засмічення проммайданчиків.

 

ВИННИЦА.info


0
0