24 берез. 2016 09:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

70

0

Екс-працівник СБУ продав вінничанам службову квартиру. Пенсіонерів хочуть виселити?

Екс-працівник СБУ продав вінничанам службову квартиру. Пенсіонерів хочуть виселити?

 Чи було у діях колишнього силовика шахрайство, тепер з’ясовує військова прокуратура.


Екс-працівник СБУ продав вінничанам службову квартиру. Пенсіонерів хочуть виселити?

У вересні 2008 року подружжя вінничан продали свою трикімнатну квартиру і купили іншу – однокімнатну, аби менше платити за «комуналку». Проте останні два роки пенсіонери буквально змушені жити у судах через те, що квартиру у них відсуджує управління СБУ.

За однокімнатну квартиру у 36 квадратних метрів пенсіонери заплатили 44 тисячі доларів. Купували через агенцію і, за їх словами, й гадки не мали, що вона службова. Не побачила афери і нотаріус, бо квартира була приватизована.

Службову квартиру капітан СБУ Роман Соловій отримав у 2004-му, наступного ж року приватизував, а згодом – і продав. На той момент чоловік вже не підпорядковувався Службі безпеки, бо перейшов до іншого формування. Лише 2013-го СБУ-шники виявили, що службове житло вже не їхнє і вирішили повернути квадратні метри державі. Звернулися до суду і виграли у двох інстанціях.

У вінничанки на руках останнє рішення Феміди, воно скасовує їхнє свідоцтво на право власності, а самі господарі повинні виселитися з квартири.

В обласному управління СБУ ВИННИЦА.info розповіли, що інцидент, жертвами якого стали пенсіонери, тягнеться вже кілька років. Впродовж цього часу управління намагається всіляко допомогти вінничанам і виселяти на вулицю їх ніхто не збирається.

«Роман Соловій дійсно шахрайським шляхом приватизував і продав службову квартиру, на що зовсім не мав права. На той момент він уже не був співробітником СБУ. Проте дана нерухомість досі числиться на нас і належить державі в особі Верховної Ради.

Наш юрист сам написав звернення до прокуратури, звідки його передали у військову прокуратуру, щоб там розглянути питання шахрайства.

Суди тягнуться вже кілька років, але Соловій на них не з’являється. Спілкування ведеться через його адвоката. Ми запропонували Соловію, щоб він купив квартиру таку ж однокімнатну, віддав її управлінню. Таким чином зможемо в суді заключити мирову угоду. Тоді люди залишаться при своїй квартирі і весь цей кошмар закінчиться.

Пропонували це декілька разів. Він з нами не спілкується, ні на які контакти з нами не йде», - зазначила керівник прес-служби СБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова.

ВИННИЦА.info за матеріалами "Надзвичайних новин"

title