12 черв. 2018 15:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

68

0

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді

 Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді


Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді

 Команада rada4you проаналізувала діяльність депутатів Вінницької міської ради починаючи з 2018 року. Загалом у міський раді міста Вінниця відбулося 193 основних голосувань. Ці голосування відбувалися з початку січня 2018 року по кінець травня 2018 року, а це п’ять сесій міської ради.

«Сервіс працює, як калькулятор, що рахує дані, які були оприлюдненні міською радою. Сервіс не досліджує особисті причини депутатів і чому вони вчинили так, чи інакше. Локальний сервіс rada4you реплікований та адаптований з подібного, що працює з австралійським парламентом.

Команда rada4you зауважує, що ми опираємося тільки на дані і робота сервісу — це рахувати дані, а не додумувати причини. Пояснювати свої дії, або бездіяльність обов’язок депутата перед своїми виборцями.  Пояснювати свої дії, або бездіяльність обов’язок депутата перед своїми виборцями». – йдеться в статті на сайті «ОПОРИ».

Детальніше, хто ж ці депутати-рекордсмени та чому вони стали такими.

ЗА

Депутати Вінницької міської ради настільки дисципліновані, що голосують «ЗА» майже за все та й майже одноголосно.

З 54 депутатів міської ради, а також з міським головою всі 193 голосування підтримали 12 депутатів. Тобто, 12 депутатів та міський голова натискали кнопку «за» всі 193 голосування.

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді

ПРОТИ

Зараз це прозвучить трохи дивно, але й водночас показово, бо тільки два депутати-рекордсмени проголосували за ці п’ять сесій міської ради 2 рази «ПРОТИ».

Ці два депутати-бунтарі з «Самопомочі». Бувають і такі «бунти».

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді - фото 2

ВІДСУТНІ

Як не дивно, але у Вінницькій міській раді є депутат Олег Алекса з «Батьківщини», що не спромігся відвідати жодну з сесій міської ради, якщо говорити мовою даних, то він був відсутній на всіх 193 голосуваннях.

Досить недалеко від нього в рейтингу прогульників розташувався депутат «Вінницької Європейської стратегії» Юрій Зажирко. Пан Юрій був відсутній на 105 голосуваннях.

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді - фото 3

НЕ ГОЛОСУВАВ

Можливо не визначилися, а можливо перейняли досвід у своїх братів старших по парламенту, де досить часта практика просто лишати свою картку у слоті та йти займатися своїми справами.

Отож, депутати, що просто не голосували:

Олена Лепей «Опозиційний блок» не голосувала найбільше, а це 30 голосувань із 193.

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді - фото 4

УТРИМАЛИСЬ

Як вже стає зрозуміло через тотальну дисциплінованість, то і утримувалися у Вінницькій міській раді депутати теж не часто, аж 35 голосувань і це «рекордсменка» з «Батьківщини» - Ганна Давиденко.

Експерти визначили депутатів-рекордсменів у Вінницькій міськраді - фото 5

Що ми знаємо про справжнє бунтарство народних обранців?

«Ні, вони не бунтують, як середньостатистичні громадяни, а голосують проти лінії своєї ж рідної фракції.

І тут у нас та ж сама «рекордсменка» з «Батьківщини» - Ганна Давиденко, що 57 разів голосувала не так, як рідна фракція, що 35 голосувань утримувалася, а ще 21 голосування просто не голосувала.

Які висновки ми з цього простого аналізу можемо зробити?

Що Вінницька міська рада є досить дисциплінованою, а її «рекордсмени» є досить дивними, якщо порівнювати їх з народними депутатами. Що деякі з депутатів потрапили у наш рейтинг рекордсменів аж по двох позиціях і у цій ідилії голосувань за все «ЗА» можуть показати, що саме їх так «збунтувало» і чому вони не підтримали не тільки свою рідну фракцію у цих голосуваннях, а й фактично політику всієї міської ради», - йдеться в статті на сайті «ОПОРИ».

Вiнниця.info