18 лип. 2019 17:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

139

0

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво»

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво»

18 липня до Вінниці приїхали кандидати в депутати до Верховної Ради України від Політичної Партії «Слуга народу».


Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво»

18 липня до Вінниці приїхали кандидати в депутати до Верховної Ради України від Політичної Партії «Слуга народу». Ірина Венедіктова, Сергій Бабак та Данило Гетманцев розповіли, як планують допомагати президенту змінювати країну. Кожен з них досяг успіхів у житті, тому йде в політику, щоб використати свої знання і досвід для розвитку держави. Створити «українське диво»: щоб крана була найкращою в Європі.

Данило Гетманцев добре знається на економічних засадах та питаннях залучення інвестицій. За його словами, сьогодні маємо катастрофічну ситуацію із заробітною платою та пенсіями, незрозумілу систему оподаткування.

«Справедливе оподаткування повинно бути зрозумілим і прозорим, тобто повністю діджиталізоване. Це справедливий розподіл зібраних грошей між регіонами і галузями, між «соціалкою». Насправді ситуація в країні є дуже поганою. Ми знаємо, що за останні роки навіть у гривні (якщо порахувати з урахуванням інфляції) пенсії були зменшені – мінімальна на 40%, середня – на 26%. Якщо ми говоримо про заробітні плати (які найнижчі в Європі), то за період останніх років у доларовому еквіваленті вони були зменшені на 20%», - пояснює експерт.

Ключовим питанням для «Слуги народу» є державний борг України.

«Не зважаючи на оптимістичні заяви Уряду, ми з вами маємо глибоку кризу публічних фінансів. На обслуговування державного боргу та виплати тіла кредиту у 2019 році йде, приблизно, 40% всіх доходів державного бюджету. Це величезні суми. Ми насправді залежимо від наших іноземних кредиторів і розвивати економіку з такими боргами, це все одно, що бігати спринт з гирею на нозі. Важко», - додає Данило Гетманцев.

Кандидат у нардепи переконаний, всі проблемні питання можна подолати, якщо ціль приходу у владу – це не власне збагачення, а служба людям. «Служіння своїй країні – це не той дешевий пафос, яким нас балував попередній президент. Це дійсно щирі слова».

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво»

Перед виборами президента Володимир Зеленський представив Ірину Венедіктову як фахівця, що опікуватиметься судовою реформою. Вона знає про юриспруденцію і законотворчість все, а ще знає, як змінити систему, аби закони почали працювати. Ще одне завдання команди гаранта – зроби суди доступними для звичайних людей: і фінансово і географічно.

«Сьогодні розмір судового збору для певної категорії громадян просто не посильний. Ми будемо переглядати указ про укрупнення судів. Адже це призвело до того, що дорога до деяких судів складає 160 кілометрів більше. Є практика, коли правоохоронці займають чергу на завтра до судді з вечора. Як ми можемо говорити про ефективну діяльність правоохоронної системи? Насправді все пов’язано. Варто звернути увагу на те, що суддів не вистачає і це вже кричуща проблема. Сьогодні 14 судів взагалі без суддів», - констатує пані Ірина.

А ще вона пропонує змінити головне завдання для народних депутатів – приймати закони, які будуть економічно вигідними для країни.

У планах – створення суду присяжних та інститут мирових суддів.

«Тільки там ми зможемо повернути довіру громадян до судової системи. Опитування свідчать, що сьогодні рівень довіри становить всього 2%. Уявіть собі,яке ставлення до інституції», - зауважує фахівець.

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво» - фото 2

Від стану освіти та науки залежить розвиток країни. Якщо хочемо жити у сучасній країні – потрібно докорінно змінювати методику навчання дітей – переконаний член команди президента Сергій Бабак.

«Хочемо допомогти нашому президенту у Верховній Раді, розуміючи, що наразі він один у владі. Парламент працює проти нього, не розглянутий жоден з тридцяти законопроектів, поданих президентом. Кабмін саботує діяльність і не допомагає президенту.

Ви знаєте, яка ситуація сьогодні в освіті. У нас дошкільна освіта відірвана від шкільної, шкільна відірвана від життя, професійно-технічна і вища освіта – від ринку праці. Плюс у нас шалена міграція професіоналів з країни. Людей, на яких тримається держава, які вміють працювати руками», - зазначається експерт.

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво» - фото 3

Він перераховує питання, які вирішуватимуть «Слуги народу»

- Інфраструктура. Сотні шкіл мають туалети на вулиці, більша половина з них немає гарячої води, 10% не мають взагалі води у їдальні, 10% не підключені до Інтернету, третина мають застарілі комп’ютери. Ситуація близька до катастрофи.

- Наукові заклади не мають сучасного дослідницького обладнання. Професійно-технічні заклади навчають на тракторах, яким уже 50 років.

- Другий проблемний аспект – це педагоги. Це не тому, що вони погані. Вони просто невмотивовані, матеріально не забезпечені. Молодий вихователь отримує зарплату нижчу мінімальної. Яке в нього бути задоволення від життя? Як нещаслива людина може навчати і виховувати щасливих дітей? Цій професії потрібно повернути престиж.

- Зміст освіти – те, чого ми навчаємо дітей. Потрібно його змінювати. Для цього будуть зроблені нові стандарти освіти. Для університетів стимулюватиметься максимальна автономія при виборі академічних програм. Щоб студенти самі обирали предмет, який їм більше знадобиться.

- Наука. Ми не маємо значних наукових досліджень, не маємо наукових результатів і не маємо впровадження цих наукових досягнень.

Представники партії «Слуга народу» підтримують мажоритарників від команди президента. Разом з ними їздять у села і райцентри, щоб зрозуміти проблеми кожної області і вже в новому скликання парламенту приступити до їх вирішення.

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво» - фото 4

Експерти «Слуги народу» у Вінниці розповіли, як будуть змінювати країну: хочемо створити «українське диво» - фото 5