6 берез. 2020 12:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

115

0

Експертиза встановила, що робітник підприємства у Калинівському районі помер через отруєння

Експертиза встановила, що робітник підприємства у Калинівському районі помер через отруєння

Експертиза встановила, що 42-річний робітник підприємства помер через отруєння фенолом.


Експертиза встановила, що робітник підприємства у Калинівському районі помер через отруєння

Комісія управління Держслужби у Вінницькій області завершила розслідування нещасного випадку, що стався 11 січня на ТОВ «Трау Нутришин Україна» в селі Корделівка Калинівського району. Експертиза встановила, що 42-річний робітник підприємства помер через отруєння фенолом.

«12 січня 2019 року потерпілий помер у Калинівській центральній районній лікарні.

Встановлено, що напередодні він оновлював фарбове покриття обмежувальних стовпчиків у виробничому цеху підприємства.

Комісійна судово-медична експертиза прийшла до висновку, що виявлені у зразках крові, сечі та внутрішніх органах фенол (та його похідні) відносяться до другого класу небезпеки за ступенем токсичності, тобто є високонебезпечними для здоров’я та життя людини», - повідомляють у держпродспоживслужбі.

Причинами настання нещасного випадку комісія зі спеціального розслідування визнала: виконання фарбувальних робіт без використання засобів індивідуального захисту (респіратора); допуск працівника до виконання нової для нього роботи без проходження навчання, перевірки знань та первинного інструктажу з питань охорони праці; проходження попереднього медичного огляду без зазначення шкідливих умов праці.

У зв’язку з тим, що смерть чоловіка настала внаслідок гострого отруєння, при цьому потерпілий не використовував засобів індивідуального захисту органів дихання, комісія прийшла до висновку, що отруєння відбулось під час виконання ним фарбувальних робіт у виробничому цеху. У зв’язку з цим, відповідно до підпунктів 1, 18 пункту 52 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №337, даний нещасний випадок визнано таким, що пов’язаний з виробництвом. На нього складено акт за формою Н-1/П.

Вiнниця.info