27 черв. 2022 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

136

0

Експосадовця «Вінницягазу» підозрюють у заволодінні чужим майном

Експосадовця «Вінницягазу» підозрюють у заволодінні чужим майном

У ході слідства встановлено, що перебуваючи на посаді керівника відділу, маючи відповідні повноваження, правопорушник фіктивно влаштував на роботу 5 працівників.


Експосадовця «Вінницягазу» підозрюють у заволодінні чужим майном

Екскерівника одного із структурних підрозділів Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» підозрюють у заволодінні чужим майном.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру екс-керівнику одного із структурних підрозділів Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах, та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів).

У ході слідства встановлено, що перебуваючи на посаді керівника відділу, маючи відповідні повноваження, правопорушник фіктивно влаштував на роботу 5 працівників, які на робоче місце не з’являлися та будь-якої робити не виконували.

У подальшому, отримавши банківські картки, на які нараховувалася заробітна плата не існуючим працівникам, керівник відділу підписував табелі обліку робочого часу з неправдивою інформацією та скеровував їх до відділу бухгалтерії Акціонерного товариства «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» для нарахування їм заробітної плати.

Унаслідок таких незаконних дій посадовця акціонерному товариству «Оператор газорозподільної системи «Вінницягаз» спричинено матеріальні збитки на понад 640 000 грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info