2 жовт. 2018 13:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

66

0

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою

 Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою


Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою

 2 жовтня відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між Вінницькою міською радою, КП «Вінницякартсервіс» та ТОВ «Віза Україна». Наміри про співробітництво задекларували у рамках проекту «Впровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд в громадському транспорті м. Вінниця».

Меморандум передбачає налагодження ділових стосунків і розвиток довготривалої, ефективної і взаємовигідної співпраці, спрямованої на розробку і спільну реалізацію прийнятих рішень у сфері розвитку безготівкової економіки міста. Серед них - оплата банківськими картками за проїзд у громадському транспорті.

Пілотним проектом підписантів стане партнерство по впровадженню безготівкової оплати проїзду у громадському транспорті Вінниці. Воно відбуватиметься шляхом забезпечення прийому безконтактних банківських карток безпосередньо на валідаторах автоматизованої системи оплати проїзду, що наразі впроваджується.

«Ми хочемо, щоб за будь-якої можливості у майбутнього користувача цієї системи не було жодних технологічних обмежень. Більше того, компанія Visa, яка присутня в світі вже протягом 60 років, має дуже велику компетенцію і ми хочемо використовувати цю компетенцію задля того, щоб ті сервіси, які ми продукуємо разом, були зручними», - сказав заступник міського голови Владислав Скальский.

Також він розповів, що компанія Visa має неабиякий досвід не лише в галузі впровадження засобів безконтактної оплати в громадському транспорті України, а й має дуже хороший набір рішень для систем паркування та інших і об’єктів  муніципального господарства, які можуть бути цікавими і зручними для вінничан в майбутньому.

«Сьогодні ми тільки розпочинаємо наше офіційне співробітництво. До речі, це не означає, що тільки картки Visa будуть обслуговуватись в транспорті. Visa дає уніфіковане рішення для транспорту безготівкових грошей, гарантує, що це рішення буде найвищої якості, воно буде забезпечене найвищим ступенем захисту. Нам потрібне таке рішення, адже, якщо хтось приїде в місто, він повинен мати можливість розрахуватися і не мати при цьому жодних обмежень», – каже Владислав Скальський.

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою

Регіональний менеджер Віза в Україні, Грузії та Арменії Дмитро Крепак зазначнив, що компанія має за честь підтримати проект із запровадження автоматизованої системи збору плати за проїзд у Вінниці і вважає. Також він вважає, що такий розрахунок – це зручно для людей. 

«Щодо розвитку платіжних безконтактних рішень в транспорті Україна випереджає більшість країн Європи. Якщо ви сьогодні подорожуєте містами Австрії чи Франції, то у вас, на жаль, на сьогодні немає можливості розрахуватися вашою карткою українського банку в їх транспорті, а в українських містах ця можливість вже є. А турист з Європи, який приїжджає в українські міста, в тому числі в майбутньому до Вінниці, може не задумуватись, де йому придбати квиток, а просто прикласти картку будь-якого банку, чи французького, чи італійського, чи американського і розрахуватися за свій проїзд. Тобто ми маємо зручність, безпечність і європейський підхід до цього питання», – зазначив Дмитро Крепак.

«Важливо, щоб все обладнання, яке буде встановлене у транспорті, було найвищої якості, мало міжнародні сертифікати і могло обслуговувати банківські картки. Вимоги до безпеки при обслуговуванні банківських карток однозначно високі. Тому ми робимо все, щоб наше обладнання дійсно буде відповідати всім вимогам. Ми мріємо про те, що ми будемо найпершим містом, яке підтримуватиме безготівкові платежі на такому рівні. У Європі тільки починають розвиватися безготівкові платежі саме в транспорті, тому місто Вінниця буде в першій десятці міст, де будуть запроваджені такі рішення», – вважає директор КП «Вінницякартсервіс» Катерина Бабіна.

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою - фото 2

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою - фото 3

Електронний квиток у Вінниці: оплатити проїзд у транспорті можна буде банківською картою - фото 4

Раніше ми писали, що у Вінниці готуються до впровадження електронного квитка для проїзду у громадському транспорті. Впродовж кількох останніх днів представники компанії Mikroelektronika спільно з вінницькими фахівцями прокладали мережі у трамваях, тролейбусах, автобусі та маршрутному таксі.

Вінниця.info