30 груд. 2022 11:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

179

0

Електронний студентський квиток, водійське посвідчення та техпаспорт у «Дії» прирівняли до паперових документів

Електронний студентський квиток, водійське посвідчення та техпаспорт у «Дії» прирівняли до паперових документів

Такі постанови ухвалив Уряд


Електронний студентський квиток, водійське посвідчення та техпаспорт у «Дії» прирівняли до паперових документів

Сьогодні, 30 грудня 2021 року, Уряд ухвалив постанови, за якими електронний студентський квиток, водійське посвідчення та техпаспорт у застосунку «Дія» прийматиметься на рівні з паперовими. Ними можна користуватися будь-де, і ніхто не матиме права вимагати у вас паперовий документ.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

З 2019 року електронне посвідчення водія, техпаспорт та студентський квиток діяли у тестовому режимі.

За цей час українці сформували в Дії: 751 тисячу студентських, 4,4 млн посвідчень водія та 4,2 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

«Радий повідомити, що пілотування проєкту закінчилося. Відтепер електронні студентські квитки будуть використовуватися на постійній основі, за допомогою мобільного застосунка «Дія». Це свідчить про ще один великий крок до режиму без паперів, який є важливим для імплементації Закону «Про особливості надання публічних (електронних публічних) послуг», прийнятого цьогоріч. Уже успішно сформовано 751 тисячу е-студентських, які стають невід’ємним інструментом сучасних умов», — повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Цифрові документи набагато безпечніші, ніж паперові. Адже ви не передаєте третім особам свої документи, а лише показуєте їх через QR-код», – зазначив Віце-прем’єр міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як додати студентський квиток у застосунок Дія?

Після авторизації в застосунку студентський квиток з'являється в Дії автоматично.

Якщо ж у вас пластиковий студентський квиток державного зразка і він не з'явився в застосунку, то напишіть у службу підтримки Дії.

Якщо у вас студентський-книжечка або унікальний студентський квиток університету, то Дія не може автоматично відобразити такий документ. Тому щоб ваш студентський був доступний у Дії зверніться до деканату та замовте студентський квиток державного зразка.

Як додати водійське посвідчення та техпаспорт у застосунок Дія?

Після авторизації в застосунку посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу автоматично підтягується в Дії.

Якщо техпаспорту чи посвідчення водія все ж немає в Дії?

Це трапляється, якщо в базі МВС недостатньо даних, щоб створити його цифровий образ. Доповнити дані можна онлайн в кабінеті водія. Після успішної обробки документ автоматично з’явиться в Дії.

Проєкти реалізовано Мінцифрою спільно з Міністерство внутрішніх справ та Міністерство освіти і науки України.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Міністерства освіти і науки України.