25 листоп. 2022 10:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

182

0

Енергетики повертають світло на Вінниччину

Енергетики повертають світло на Вінниччину

Енергетики АТ «Вінницяобленерго» продовжують докладати максимум зусиль аби повернути електроенергію на всі об’єкти та житловий сектор Вінниці та області.


Енергетики повертають світло на Вінниччину

Енергетики АТ «Вінницяобленерго» продовжують докладати максимум зусиль аби повернути електроенергію на всі об’єкти та житловий сектор Вінниці та області.

Як повідомив 24 листопада начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов, завдяки кропіткій цілодобовій роботі енергетиків, область заживлено.

Зокрема, він написав: «Ніч, яка зробила цей день зі світлом, - це постійна робота майже п’ятитисячного колективу АТ "Вінницяобленерго" - 1000 працівників працювали понад добу без перерв.

Наші енергетики зробили майже неможливе – на ранок (24 листопада – ред.) була заживлена вся область! Це значить, що світло може бути скрізь, але… якщо вистачатиме електроенергії. Після сьомого масованого ракетного удару, енергосистема України поступово відновлюється. Усі електростанції повертаються в роботу.

Та дефіцит в енергосистемі залишається, тому є обмеження. Вінницька область має певний ліміт – лише 20-30% від споживання електроенергії. У першу чергу – для критичної інфраструктури. Мережа обленерго витримує нормальні режими, але енергосистема України не виробляє достатньо потужності, тому всі діляться. Вінницька область теж.

Зараз «несемо» 180 мегават. Для нормальної роботи потрібно 600. Що чекати? Шукаємо резерви додаткових потужностей. Хоч на короткий час, але роздавати електроенергію по всій області. Графік залежить від режиму, який доведе Укренерго.

Наразі формуємо обмеження у місті Вінниці, аби передати потужності на райони – хоча б година-дві, але світло має бути у всіх. Всім треба «зарядитись». Щоб пережити».

Крім того, очільник АТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук повідомив:

«Вінницяобленерго по потужності виходить в графік. Тобто по графіку погодинних відключень до ранку (25 листопада –ред.) вся область отримає електроенергію в свою чергу. По місту Вінниці дробимо переключення по годинам до 12 ночі. Далі - за графіком».

Нагадаємо, що через критичну ситуацію, яка склалась в енергетичній галузі внаслідок рашистського терору, у Вінницькій області діятимуть одночасно Графік аварійних відключень (ГАВ), Графік погодинних відключень (ГПВ) та Спеціальний графік відключень (СГВ).

Енергетики працюють 24/7 і роблять все для того, аби у ваших домівках було світло.

Перелік аварійних відключень ТУТ. Про спеціальні відключення повідомлятись не буде.

Як відомо, 23 листопада, після 14.00, через російські ракетні обстріли Вінниця залишилась без світла. Електротранспорт зупинився, рух тролейбусів відновили частково о 17 годині, а пізніше і рух всього електротранспорту.

23 листопада сили оборони протиповітряної оборони збили 51 ворожу ракету із 70 випущених по Україні, але, на жаль є влучання, є загиблі і поранені.

На Вінниччині під час ракетної атаки ворог обстрілював об’єкти критичної інфраструктури. Також є влучання і поранено людину.

Нагадаємо, по всій Україні в рамках проекту підтримки людей розгорають «Пункти незламності». Станом на 24 листопада 193 «Пункти незламності» вже є на Вінниччині. Також є сайт, де кожен може знайти найближчий для себе і має це вже зробити: nezlamnist.gov.ua. Бізнес, за цим же посиланням, зможе подати заявку для облаштування свого ПН.

У Вінниці на базі бібліотек, шкіл, підліткових клубів облаштували 30 «Пунктів незламності». Вони уже розпочали свою роботу і цілодобово приймають відвідувачів. В одному із пунктів незламності, який розташований в центрі міста, побувала кореспондентка Вінниця.info. Більше інформації – ТУТ.

Також, у разі необхідності, вінничани зможуть зігрітися та зарядити телефони у найближчих відділах поліції.

Оновлений список пунктів по Вінниці.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info