2 груд. 2019 17:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

168

0

Ессенціалє, Есслівер, Фосфоглів тощо: які існують препарати для лікування печінки

Ессенціалє, Есслівер, Фосфоглів тощо: які існують препарати для лікування печінки

Щоб уникнути проблем з печінкою в майбутньому, з метою профілактики можна приймати гепатопротектори


Ессенціалє, Есслівер, Фосфоглів тощо: які існують препарати для лікування печінки

Печінка бере участь відразу в кількох життєво важливих процесах — травленні, знешкодженні та виведенні токсинів, метаболізмі вітамінів. Неправильне харчування, алкоголь та погана екологія збільшують навантаження на орган. Щоб підтримувати нормальну роботу печінки, були розроблені спеціальні препарати — гепатопротектори. Які саме, ми розповімо далі.

Ессенціалє, Есслівер, Фосфоглів тощо: які існують препарати для лікування печінки

Що потрібно для здоров’я печінки

Щохвилини печінка пропускає через себе близько півтора літра крові — приблизно чверть усього обсягу, що циркулює в організмі. Кров очищується від токсинів та продуктів розпаду. Природний фільтр працює протягом усього людського життя.

Жирна їжа, алкоголь, велика кількість лікарських засобів, інфекційні захворювання збільшують навантаження на печінку. Навіть молодь часто скаржиться на дискомфорт у правому боці, здуття живота та відчуття гіркоти у роті. Все це — ранні симптоми ураження печінки.

Щоб уникнути проблем з печінкою в майбутньому, потрібно подбати про неї зараз. Якщо вести повністю здоровий спосіб життя не виходить, з метою профілактики можна приймати гепатопротектори — препарати для відновлення печінки. Вони пригнічують вплив алкоголю та інших токсинів на сам орган та жовчовивідні шляхи, створюють умови для відновлення клітин печінки і допомагають переробляти продукти розпаду.

Яка роль фосфоліпідів

Фосфоліпіди — основний будівельний матеріал клітинних мембран печінки. Брак цих речовин призводить до того, що пошкоджені клітини не відновлюються. Препарати для лікування печінки з фосфоліпідами сприяють регенерації клітинних оболонок. Для досягнення стійкого ефекту ліки потрібно приймати тривалими курсами та лише за рекомендацією лікаря.

Популярні препарати для лікування печінки

Гепатопротектори в Україні користуються великим попитом. Основні причини — любов людей до застіль, погана екологія в багатьох мегаполісах та промислових центрах. Далі ми розповімо про найпопулярніші лікувальні препарати. Офіційні інструкції до них можна знайти на сайті https://essentiale.ua/.

Ессенціалє

Препарат на основі фосфоліпідів випускається у вигляді капсул та розчину для внутрішньовенних ін’єкцій. Застосовується в комплексній терапії гепатозу, гепатитів, а також для профілактики повторного утворення каменів у жовчному міхурі. Майже не має побічних ефектів.

Ессенціалє, Есслівер, Фосфоглів тощо: які існують препарати для лікування печінки - фото 2

Есслівер

Ліки для печінки на основі фосфоліпідів з вітамінним комплексом (В і РР) випускаються у капсулах. Есслівер має гепатопротекторну та мембраностабілізуючу дію. Він більше призначений для профілактики, аніж для лікування порушень у функціонуванні печінки. Препарат використовують як замінник мультивітамінних печінкових комплексів.

Фосфоглів

Цей комбінований препарат розроблений на основі гліциризинової кислоти та фосфоліпідів. Ефективний при гепатозах різної природи (алкогольної та неалкогольної), фіброзі, гепатитах, а також у комплексній терапії псоріазу. Ефект його позитивного впливу на хвору печінку клінічно доведено. Іноді можлива поява алергічних реакцій.

Фосфоглів випускається у капсулах та відпускається без рецепта, але це не означає, що його вживають без рекомендації лікаря. Будь-який медичний препарат, зокрема той, що лікує печінку, можна приймати лише після обстеження у клініці та проведення необхідних лабораторних аналізів, УЗД за необхідністю.