15 квіт. 2019 11:41

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

32

0

Фахівці перевірили 13 дитсадків Вінниці та виявили порушення

Фахівці перевірили 13 дитсадків Вінниці та виявили порушення

У Вінниці перевіряють дитсадки


Фахівці перевірили 13 дитсадків Вінниці та виявили порушення

Фахівцями Вінницького міського управління ГУ Держпродспоживслужби області проводяться планові перевірки дошкільних навчальних закладів Вінниці на предмет дотримання вимог чинного законодавства у сфері обігу харчових продуктів та санітарно-епідемічного благополуччя. Станом на 10 квітня 2019 року перевірено 13 ДНЗ.

Про це повідомляється на сайті ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

В усіх закладах було встановлено факти порушення вимог чинного законодавства. Основні недоліки стосуються санітарно-технічного стану приміщень пралень, харчоблоків, групових осередків; проведення дезінфекційних заходів, ведення медичної документації, оформлення технологічних карток приготування їжі.

З метою створення комфортних і безпечних для здоров’я дітей умов перебування, організації харчування, побутового та медичного обслуговування на адреси керівників підготовлено і направлено 13 приписів щодо усунення порушення вимог санітарного законодавства та 9 - про усунення порушень вимог законодавства про харчові продукти.

Слід зазначити, що пропозиції приписів виконуються у зазначені терміни.

Про необхідність вжиття заходів щодо забезпечення виконання деяких пропозицій, які вимагають значних капіталовкладень, проінформовано директора Департаменту освіти Вінницької міської ради Оксану Яценко, на адресу якого направлено 5 листів.

З метою підвищення рівня знань працівників ДНЗ міста стосовно вимог чинного законодавства, фахівці Вінницького міського управління прийняли участь в нараді з завідуючими та семінарі з медичними працівниками, на яких обговорювались питання обігу харчових продуктів та основних заходів щодо попередження розповсюдження кору в організованих дитячих колективах, а під час кожної перевірки активно проводиться санітарно-освітня робота.

Вiнниця.info