24 січ. 2020 17:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

81

0

Фахівці повідомили оперативну інформацію щодо ліквідації пташиного грипу у Немирівському районі

Фахівці повідомили оперативну інформацію щодо ліквідації пташиного грипу у Немирівському районі

24 січня у селі Бугаків Немирівського району завершили дезінфекцію одного приміщення, де утримувалась птиця


Фахівці повідомили оперативну інформацію щодо ліквідації пташиного грипу у Немирівському районі

24 січня у селі Бугаків Немирівського району завершили дезінфекцію одного приміщення, де утримувалась птиця, розпочато роботи з очистки та дезінфекції інших.

Про це повідомляє Держпродспоживслуба у Вінницькій області.

З метою контролю за епізоотичною ситуацією, в зонах захисту та спостереження працюють 15 робочих груп, які проводять облік птиці в індивідуальному секторі та клінічний огляд.

«Проведено клінічний огляд 24983 голів птиці в 1194 дворах 32-ох населених пунктів, роботу завершено. За результатами проведеного клінічного огляду інформації щодо захворюваності птиці в зонах захисту та спостереження не надходило.

Для проведення лабораторного контролю за грипом птиці, в зонах захисту та спостереження і на фермах по утриманню птиці в Немирівському районі розроблено графік відбору проб біоматеріалу.

Роботу розпочато 22.01.2020 р. і станом на 24.01.2020 р. завершено відбір та направлено до Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби для дослідження на наявність збудника грипу птиці 640 зразків крові та клоакальних змивів з 32 населених пунктів», - зазначають у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, 18 січня, на промисловому підприємстві «Хутір», що селі Бугаків Немирівського району, було зареєстровано загибель птиці. Лабораторні дослідження встановили діагноз «грип птиці» типу А, субтипу H 5. Наразі продовжуються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника грипу птиці.

Вінничан закликають не купувати курятину на ринках, а підприємців – забрати з прилавків яйця, придбані у ПП «Хутір».

Комісія заборонила ввезення української курятини на територію ЄС – через спалах пташиного грипу на Вінниччині.

Вінниця.info