26 листоп. 2019 09:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

115

0

Фахівці розповіли, як вінничанам вберегтися від травмування під час ожеледиці

Фахівці розповіли, як вінничанам вберегтися від травмування під час ожеледиці

Вже другу добу у Вінницькій області внаслідок погіршення погодних умов, на дорогах «стоїть» ожеледиця


Фахівці розповіли, як вінничанам вберегтися від травмування під час ожеледиці

Вже другу добу у Вінницькій області внаслідок погіршення погодних умов, на дорогах «стоїть» ожеледиця. На автошляхах області та місцевих дорогах, задіяно спецтехніку, яка посипає дороги протиожеледною сумішшю.

За даними Українського гідрометеорологічного центру: вночі та вранці 26 листопада по Вінницькій області та м. Вінниці очікується туман, видимість 200-500 метрів, ожеледь, на дорогах ожеледиця – 1 рівень небезпечності, жовтий. Як повідомляє Муніципальна варта, протягом вчорашнього дня, у Вінниці до травмпункту МКЛ ШМД звернулися 72 особи.

На сайті Держпродспоживслужби фахівці порадили, як вберегтися від травмування під час ожеледиці в місті.

Основні правила безпеки, яких необхідно дотримуватись під час ожеледиці:

  • Вибирайте взуття з глибоким протектором на підошві. Зимове взуття має бути не лише теплим, а й мати неслизьку підошву. В жодному разі не носіть взуття на високих підборах.
  • Не поспішайте, що повільніше ви йдете – то мешим є ризик впасти і травмуватися. Ходіть дрібними кроками, трохи згинайте коліна, наступайте на всю підошву, не піднімайте ноги високо.
  • Не тримайте руки в кишенях – це збільшує можливість не тільки падіння, але і більш важких травм, особливо переломів, тому краще одягніть теплі рукавиці.
  • Тримайтеся подалі від будинків, ближче до середини тротуару. Взимку дуже велику небезпеку являють собою бурульки. Найбільшу небезпеку бурульки становлять у період танення льоду та снігу.
  • Не прогулюйтеся з самого краю проїжджої частини дороги та не перебігайте проїжджу частину дороги під час снігопаду та у ожеледицю. Пам’ятайте, що у ожеледицю значно збільшується гальмовий шлях машини і падіння перед автомобілем, що рухається, приводить, як мінімум, до каліцтв.
  • Небезпечними є прогулянки в ожеледицю у нетверезому стані. Всупереч переконанню, що п’яний падає завжди вдало, у стані сп’яніння люди не так чутливі до болю і за наявності травми своєчасно не звертаються до лікаря, що згодом додає проблем і неприємностей.
  • Якщо ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль у суглобах – терміново зверніться до лікаря, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Фахівці розповіли, як вінничанам вберегтися від травмування під час ожеледиці

Вінниця.info