23 жовт. 2021 15:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

59

0

Фельдшера, який передавав в’язню вінницької колонії наркотики, відправили за грати на 6 років

Фельдшера, який передавав в’язню вінницької колонії наркотики, відправили за грати на 6 років

Вінницький суд визнав винним чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 ККУ


Фельдшера, який передавав в’язню вінницької колонії наркотики, відправили за грати на 6 років

Вінницький міський суд визнав винним фельдшера колонії в розповсюдженні наркотиків і призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.⠀⠀

«У ході судового розгляду було встановлено, що обвинувачений, обіймаючи посаду фельдшера медичної частини ЦВП №1, мав право на вхід та вихід на територію установи виконання покарань у м. Вінниця, оскільки на її території знаходилася медична частина.

Обвинувачений, маючи умисел на незаконне придбання, зберігання, перевезення наркотичних засобів з метою збуту, а також на передачу цих наркотичних засобів у місця позбавлення волі ув’язненому, який утримується під вартою, діючи умисно, зустрівся з невстановленою особою та придбав в неї канабіс. Даний наркотичний засіб було упаковано у чотири згортки в резиновій оболонці, два з яких знаходилися в продуктах харчування і два – у зарядному пристрої до мобільного телефону. Вказаний наркотичний засіб обвинувачений перевіз до місця свого проживання, де почав його зберігати з метою подальшої передачі в місця позбавлення волі.⠀⠀

В подальшому, заступаючи на чергування, обвинувачений, зберігаючи при собі особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якої заборонено – канабіс, перевіз його до установи позбавлення волі з метою подальшої передачі ув’язненому.

Після чого, на території установи виконання покарань оперативні працівники зупинили обвинуваченого для проведення огляду речей. В ході проведення огляду місця події в речах останнього було виявлено чотири полімерні згортки із речовиною рослинного походження зеленого кольору у подрібненому стані, які знаходилися серед продуктів харчування та всередині зарядного пристрою до мобільного телефону. В подальшому виявлені згортки вилучили працівники поліції », - зазначено в повідомленні.

Суд визнав винним чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 ККУ та призначив йому покарання у вигляді 6 років позбавлення волі без конфіскації майна.

Довідково:

ч. 2 ст. 307 КК України – Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, які вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених статтями 308-310, 312, 314, 315, 317 цього Кодексу, або із залученням неповнолітнього, а також збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів у місцях, що призначені для проведення навчальних, спортивних і культурних заходів, та в інших місцях масового перебування громадян, або збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі, або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах чи особливо небезпечні наркотичні засоби або психотропні речовини (караються позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info