21 груд. 2021 16:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Новини компаній
0

64

0

Феномен серії Apple SE

Феномен серії Apple SE

2023 року шанувальники побачать новинку, назва якої, швидше за все, стане iPhone SE Plus


Від аналітика з Китаю Мінґ-Чі Куо стало відомо, що у 2022-2023 роках світ чекають 2 нові моделі iPhone SE. Першою з'явиться та, що зовні схожа на восьму серію. Проте процесор замінять на А15 Bionic. Смартфон підтримуватиме технологію 5G. 2023 року шанувальники побачать новинку, назва якої, швидше за все, стане iPhone SE Plus. Її дизайн нагадуватиме одинадцяту серію, дисплей побільшає, оперативна пам'ять досягне 4 ГБ. Феноменальність цієї лінійки Apple розглянемо у статті.

Феномен серії Apple SE

Загальна характеристика

Apple iPhone SE став поворотним моментом споживчих технологій. Цей смартфон надає все потрібніше, не змушуючи платити шалені гроші.

Багато хто чекав на цей момент. Досі ціна на пристрої лише зростала, бюджетні моделі характеризувались поганими камерами, повільними чіпами. Цей iPhone пропонує найкраще з дорогих варіантів, включаючи швидкий обчислювальний процесор, чудову камеру. Компанія вклала їх у корпус старого смартфона з кнопкою Додому та меншим екраном. Додатково вдалося встановити корисні функції, які раніше були ексклюзивними для нових телефонів:

  • водонепроникність;
  • бездротова зарядка;
  • портретні фотографії.

Це означає, що сучасні технології для смартфонів подешевшали до прийнятної ціни. Таке підходить багатьом людям, особливо тим, хто думає про покупку смартфона лише за необхідності.

Феномен серії Apple SE - фото 2

Збільшення камери

У SE Apple встановила обчислювальний процесор, найшвидший на ринку, помістила його в корпус, що нагадує iPhone 8 2017 року. Камера з одним об'єктивом покладається на програмне забезпечення, штучний інтелект.

Минулий iPhone високого класу обладнаний двома лінзами камери, що працюють разом, створюючи портретний режим, що збільшує різкість об'єкта при м'якому розмитті фону.

Apple застосувала підхід із штучним інтелектом до SE, як у iPhone XR. Це зробило портретні фотографії людей можливими з одним об'єктивом на дешевшому пристрої. Знімки виглядають чудово, нарівні з аналогічними кадрами на iPhone 11. Це дуже важливо для пристрою за такою ціною.

Apple довелося скоротити витрати, тому дешевша камера SE без деяких надмірностей, що передбачені в iPhone 11, iPhone 11 Pro. Так, компанія обмежила свою машинну обробку зображень лише людьми. У камері також відсутні надширококутні об'єктиви, нічний режим. Але якщо ви не професійний фотограф, то обійдетесь без цих функцій, заощадите гроші, обравши SE.

Екран та кнопка Додому

Інша особливість, що здешевлює SE, - дисплей. Його діагональ – 4,7”, що менше 6,1” на iPhone 11. Але це може бути перевагою. Розмір 4,7 дюйми краще підходить для використання однією рукою, тому великим пальцем легко дотягнутися від кнопки Додому до кожного кута екрана. Також важливо те, що такий корпус телефону зручніше поміщається у кишені.

Друга велика економія коштів – використання кнопки Додому для розблокування пристрою замість розпізнавання обличчя, встановленого на смартфонах. Сканери відбитків пальців iPhone завжди працювали швидко, надійно, це теж.

Розпізнавання особи - непогана можливість, але багато хто здатний обійтися без такої функції, якщо це означає економію грошей. Компанія пішла на компроміси, що слабко позначилися на якості моделі. А ті, хто хоче вивчити характеристики смартфонів Apple, можуть зробити це на сайті Comfy.ua.

Феномен серії Apple SE - фото 3