6 жовт. 2022 14:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

121

0

«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє

«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє

Вчитель фізики і математики з Вінниччини став командиром протитанкового взводу


«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє

Лейтенант Сергій Баранець з позивним «Фізик» командує протитанковим підрозділом окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка та разом зі своїми підлеглими боронить Україну. За освітою він вчитель фізики та математики, до війни працював на молочному заводі в рідному селі Дашів, що на Вінниччині.

Історію військового опублікували на інформаційному сайті Міністерства Армія.inform.

«Мій військовий шлях розпочався ще у 2014 році. Із початком мобілізації взяв до рук зброю та пішов захищати українську державу», — розповідає офіцер.

«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє

Починаючи з 24 лютого «Фізик» знову боронить Україну від російського ворога. Спершу разом з іншими підрозділами ЗСУ під Борисполем обороняли село Нова Басань. Потім він поїхав знищувати ворогів на Донеччину. Нині ж Сергій на чолі підрозділу на Херсонському напрямку методично очищає українську землю від ворожої навали за допомогою протитанкового ракетного комплексу «Стугна-П».

«Деякі педагогічні навички, здобуті під час навчання, мені дійсно знадобились під час роботи з хлопцями, аби налагодити контакт та згуртувати їх», — розповідає «Фізик».

Утім, найголовніше та найцінніше для нього, як для командира взводу — вберегти життя хлопців, під час виконання задач врахувати все, щоб максимально гарантувати безпеку для них. За словами «Фізика», бійці в його підрозділі є абсолютно різні: досвідчені, ті, що мають бойовий досвід, а є й такі, які раніше не мали нічого спільного з армією, але тепер підготовлені, влучно стріляють і готові боронити країну за першим наказом та не вагаючись. А найбільше його вражає їхня вмотивованість.

«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє  - фото 2

«Розумієте, інколи нам доводиться заходити під самісінькі позиції ворога. Інтенсивність вибухів там частішає, потужність збільшується, прилітає інколи в метрах від хлопців. Незважаючи ні на що, вони продовжують стояти. Усвідомлюючи це, мій запал зростає у стократ», — ділиться командир.

Коли запитуєш у «Фізика» про його бойові подвиги, він розповідає про них неохоче та скромно, усміхаючись, повторює одну фразу: «Нічого героїчного, просто роблю свою роботу». Але на запитання «Чи є щось, чого ви боїтеся?» військовий відповідає, що за хлопців своїх завжди хвилюється.

«Фізик» з Вінниччини зі своїм підрозділом на півдні країни «Стугною» ворожі танки спиняє  - фото 3

І це підтверджують його підлеглі. Вони із захватом розповідають про нього і кажуть, що «Фізик» завжди турботливий та уважний до них.

«Він не раз ходив разом із нами на небезпечні завдання, коли потрібно було максимально близько підібратися до ворожих позицій. Більше за все його турбує, щоб ми повернулись неушкоджені. Тому всі його три розрахунки під надійним крилом», - розповідають хлопці.

На завершення розмови «Фізик» зазначив, що після Перемоги хоче повернутися до звичайного нормального життя, разом із сім’єю жити у вільній Україні. А до цього — зробити так, щоб росія ніколи більше не змогла загрожувати комусь своєю зброєю і своїми військами.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото - Армія.inform