1 берез. 2017 09:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

89

0

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО

 Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО 


Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО

 Продукти харчування, питна вода, медикаменти та медобладнання для госпіталю, подарунки, смаколики для діток, які живуть у прифронтових містах і містечках – все це було зібрано депутатами Вінницької обласної ради та місцевими партійними осередками «Об’єднання «Самопоміч» для військових, для мирних жителів та для діток прифронтового сходу.

До формування вантажу активно долучилися Шаргородський, Тиврівський, Тростянецький, Вінницький, Барський, Тульчинський райони та ініціативна група Оратівського району. А керівник останньої, Вадим Хитрич, як колишній фронтовик та активіст блокади, відправився до зони АТО разом з депутатами-волонтерами.

Вадим Соляник (голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Вінницькій обласній раді), Сергій Стаднік (заступник голови фракції), Ігор Хміль (голова обласної партійної організації), Євген Власюк, Андрій Ковальов, Ярослав Хребтій увійшли до складу групи і вперше в такому складі відправились на лінію розмежування. До волонтерської колони з вінницькими депутатами доєднались і депутати від «Самопомочі» Київської міської ради. Багато з них є колишніми атовцями і ще в першу хвилю мобілізації добряче понюхали пороху. А по закінченні терміну служби створили київську міську спілку ветеранів АТО і постійно їздять на схід.

«Наші волонтерські вантажі, а особливо наша особиста присутність дуже потрібна нашим друзям, які перебувають в зоні АТО. Ми також потрібні там, де зараз українці протистоять «торговим партнерам» з ОРДЛО, які вже три роки стріляють у наших людей і одночасно ведуть жваву торгівлю з українськими олігархами», — зазначив депутат Вінницької обласної ради та волонтер Ігор Хміль. До речі, саме Ігор Хміль є організатором та координатором цієї поїздки.

У Тростянці депутати-волонтери зробили зупинку, аби остаточно довантажитись та отримати благословення на поїздку в церкві Андрія Первозваного.

Першою була Авдіївка, яка зустріла вінничан канонадою. Необхідний вантаж депутати-волонтери віддали стомленим від обстрілів учням та вчителям ЗОШ №7. Своїми враженнями про прифронтове місто ділиться Сергій Стаднік: «Поспілкувалися з персоналом, а також з дітками... Емоції переповнюють… Чуючи все з перших уст, починаєш сприймати все по-новому, серйозніше... (сумно, прикро, боляче за нашу державу). А в цей час чути, як десь лягають снаряди!».

По зимовому прифронтовому бездоріжжю волонтерська колона добралась до блокадного блок-посту – редуту 16 добровольчого батальйону, який встановлений 11 лютого на залізничній гілці Ясинувата – Костянтинівка (станція Кривий Торець). Допомогли патріотам необхідною провізією та спорядженням, поспілкувались. Старший на редуті, наш земляк - томашпільчанин Сергій Жмудь, каже, місцеві підтримують цю блокаду, допомагають чим можуть добровольцям, які нині блокують «торгові відносини» з бойовиками.

Далі рушили в Лисичанськ, в штаб блокади торгівлі з окупантами, щоб передати продукти, теплі речі блокувальникам інших редутів. Наступним у маршруті вінницьких обласних депутатів «Об’єднання «Самопоміч» був Сєвєродонецьк. Для потреб нашого 59-го вінницького військового госпіталю доставлені багатофункціональне після реанімаційне ліжко, медичний інвентар, медикаменти, продукти (наразі госпіталь приймає на лікування та оперування також і місцевих жителів). В Сєвєродонецьку відвідали інтернат для малюків до 5 років, поспілкувалися зі старшими дітками в школі-інтернаті. Смаколиків, одягу та взяття від вінницьких обласних депутатів вистачило на всіх.

Потім був Краматорськ, де на депутатів «Об’єднання «Самопоміч» чекали спецпризначенці батальйону «Вінниця», інші прифронтові міста. Усім було доставлено необхідну провізію та речі першої необхідності.

 Нагадаємо, депутати обласної фракції «Об’єднання «Самопоміч» запропонували  колегам-депутатам  інших фракцій звернутися до Президента України та Верховної Ради України із закликом визнати Росію окупантом на законодавчому рівні й заборонити торгівлю з тимчасово окупованими території на рівні закону. До Кабінету Міністрів України було направлено звернення скасувати розпорядження Уряду від 11 січня 2017 року про затвердження  Плану заходів, спрямованих на реалізацію засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької і Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 2

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 3

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 4

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 5

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 6

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 7

Фракція «Об’єднання «Самопоміч» Вінницької обласної ради з волонтерським вантажем відправилась в зону АТО - фото 8

Прес-служба обласного осередку партії «Об’єднання «Самопоміч»