28 верес. 2010 14:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

38

0

"Газпромбанк" купує український банк, щоб обслуговувати "Газпром"

"Газпромбанк" купує український банк, щоб обслуговувати "Газпром"

Купівля Агрокомбанку, який знаходиться всього на 113-му місці за активами, забезпечить Газпромбанку недорогий і швидкий вихід на український ринок


"Газпромбанк" купує український банк, щоб обслуговувати "Газпром"

Російський Газпромбанк підтвердив свої наміри придбати український Агрокомбанк.

У Агрокомбанку вчора, також, підтвердили факт ведення переговорів, пише видання "Комерсант-Україна".

"Продаж банку не пов'язаний з нестачею грошей у акціонерів. Вони просто вирішили залучити стратега", - повідомив співробітник банку.

Високопоставлений менеджер у Газпромбанку сказав: "Так, переговори дійсно велися", при цьому відзначив, що "слабо вірить у те, що операція відбудеться".

Купівля Агрокомбанку, який знаходиться всього на 113-му місці за активами, забезпечить Газпромбанку недорогий і швидкий вихід на український ринок.

"Для них не принципово - великий банк чи маленький - він їм потрібен як розрахунковий центр. Вони зможуть в будь-який момент влити достатньо грошей в його розвиток", - повідомило джерело в Нацбанку.

У Газпромбанку достатньо коштів - на 1 липня його капітал досяг 7,53 млрд. доларів.

При цьому власні кошти банку за 2009 рік виросли на 3,29 млрд. доларів за рахунок балансового прибутку за 2009 рік і в I половини 2010 року, а також залучених в II половині 2009 року субординованих депозитів від Зовнішекономбанку і акціонерів.

Видання відмічає, що Газпромбанк контролює п'ять російських банків, по одній установі в Білорусії, Вірменії та Швейцарії.

Інвестор почав проявляти інтерес до українського ринку ще в 2006 році.

Купивши Агрокомбанк, Газпромбанк отримає невелику філіальну мережу: два відділення в Києві, по одному - у Житомирі і Коцюбинському.

На 1 липня великими власниками банку були глава його правління Олександр Новиков (24,4%), депутат Київради від фракції БЮТ Володимир Дробот (15,7%), Анатолій Дробот (7,4%) і Тетяна Етенко (13,3%) .

Прибуток банку в I півріччі склав 1,1 млн. гривень.

Видання пише, що інтерес до банківського ринку пояснюється необхідністю обслуговувати рахунки клієнтів і партнерів "Газпрому" в Україну.

 

Економічна правда


0
0