22 жовт. 2015 14:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

90

0

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками

 Ірина Геращенко приїхала до Вінниці  


Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками

22 жовтня уповноважений Президента України з питань мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко приїхала до Вінниці.

Народний депутат відвідала медиків військово-медичного клінічного Центру центрального регіону, з якими познайомились в найгарячіших точках на Луганщині рік тому, провідала поранених бійців, які проходять реабілітацію та привезла для них невеличкі подарунки, серед яких, книжки від Марії Матіос з її автографами.

«Із колективом вінницького госпіталю ми познайомились вперше рік тому, в найстрашніші дні – під час загострення війни на Донбасі, під час вторгнення російських військ. Тоді колектив вінницького шпиталю працював у мобільному шпиталі поблизу Побєди. 1 вересня 2014 року ми вперше познайомились з медиками і медсестрами, які там працювали. Часи були страшні. Тоді, в стареньку школу, не пристосовану для шпиталю, привезли хлопців з Луганського аеропорту, тоді вперше в нашому житті, а я була з Марією Іоновою та Іриною Луценко, прозвучала «повітряна тривога». Потрібно було спускатись в бомбосховище, ми допомагали медикам спускати хлопців туди. Цей шпиталь було евакуйовано через два дні, а через три дні, та взагалі «стерли з лиця землі» все село», - згадує Ірина Геращенко історію знайомства з вінницькими медиками.

Під час відвідин поранених бійців нардеп попросила не фотографувати її в шпиталі, щоб не порушувати процедури лікування, та не створювати незручності для хлопців, адже в їх стані, їм не до фотосесій.

Проте, Ірина Володимирівна, в актовій залі продемонструвала літературу, яку передала до бібліотечного фонду лікарні. Серед літератури - нова книжка про Революцію Гідності Марії Матіос з її автографом – «Приватний щоденник».

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками - фото 2

Звичайно, під час зустрічі з нардепом, керівники шпиталю показали медичну базу та донесли депутату про проблеми, які мають на сьогоднішній день. Зокрема, говорили про допомогу щодо добудови лікувального корпусу. Ірина Володимирівна все ретельно занотовувала до записника.

«Сьогодні ми зафіксували борги, які є перед нашими військовими медиками. В першу чергу мова має йти про комплексну державну програму по створенню реабілітаційних центрів на базі тих госпіталів, які мають відповідну базу. Очевидно, що у Вінниці така база є. Тому Уряду і Парламенту потрібно об’єднатись, тому що така програма є, щоб вона фінансувалась. Безумовно потрібно окрім бюджету залучати і зовнішніх меценатів – у цьому я бачу нашу допомогу», - повідомила І. Геращенко.

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками - фото 3

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками - фото 4

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками - фото 5

Геращенко провідала поранених бійців у вінницькому шпиталі. Без камер, але з книжками - фото 6

ВИННИЦА.info