26 серп. 2010 18:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

48

0

Герман таки хоче крові Поплавського?

Герман таки хоче крові Поплавського?

"низькоякісні університети, які готують "і дипломатів, і перукарів", не повинні мати фінансової підтримки з держбюджету"


Герман таки хоче крові Поплавського?

Деякі низькоякісні університети, які готують "і дипломатів, і перукарів", не повинні мати фінансової підтримки з держбюджету.

Про це заявила заступник глави адміністрації президента, секретар громадської гуманітарної ради Ганна Герман під час засідання ради.

Вона висловила думку, що в Україні існують деякі вищі навчальні заклади, які підтримуються державою, але через свою низьку якість дискредитують систему вітчизняної вищої освіти.

"Тому я пропоную, щоб наша гуманітарна рада взяла під свій контроль використання бюджетних коштів для вищих навчальних закладів", - заявила вона.

За словами Герман, у неї викликає нерозуміння ситуація, коли деякі університети, які готують одночасно "і дипломатів, і перукарів", чомусь мають окрему статтю фінансування з державного бюджету.

"А всі решта університетів при цьому фінансуються за залишковим принципом", - зауважила вона.

На думку Герман, громадська гуманітарна рада повинна взяти під свій контроль формування державного бюджету у частині, що стосується галузі освіти.

"І ви, пане президенте, мусите нам у цьому допомогти. Адже це не зробите ви, в цій державі цього не зробить ніхто. Тому що 19 років гробилося і саме поняття "університет", і росли як гриби низькоякісні вищі навчальні заклади, які абсолютно з девальвували ось це слово - "університет", - зазначила вона.

 

УНІАН


0
0