20 лют. 2015 12:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

114

0

Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо

Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо

 Вони поклали своє життя за Україну


Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо

 20 лютого 2015 року в Україні вперше вшановують День Героїв Небесної Сотні. Відповідний Указ «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» 11 лютого підписав президент Петро Порошенко.

Документом встановлено щорічне відзначення 20 лютого Дня Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року-лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

На Вінниччині є три Герої Небесної Сотні.

 Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо

Український художник, відомий своїми малюнками на воді. Родом з Жмеринки, Вінницької області. Загинув вночі під час мітингу у Києві на Майдані. Був вбитий пострілом у спину. Станом на 20 годину чоловік був ще живий. Сказав родичам, що з ним все гаразд. На другий дзвінок сина Валерій вже не відповів. Близько першої години ночі слухавку взяли сторонні люди та повідомили, що його вже немає серед живих.

Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо - фото 2

Народився в місті Вінниця, козак 4-го редуту Майдану, учасник клубу історичної реконструкції «Білий вовк». Невідомого чоловіка без документів, лише з білетом на потяг до Вінниці знайшов серед загиблих тернопільський репортер. Фото вбитого вінничанина розмістили на сайті аби знайти його родичів. За кілька годин з'ясувалося — у Києві загинув 33-річний Максим Шимко (кульове поранення голови).

 Герої Небесної Сотні з Вінниччини. Пам’ятаємо - фото 3

Народився у Жмеринці, Вінницької області. Пояк. Загинув внаслідок вогнепального поранення в груди. Тіло виявили в морзі № 1 (Київ, вул. Оранжерейна, 9).

ВИННИЦА.info