5 берез. 2015 16:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

67

0

Гнівань може стати містом обласного значення

Гнівань може стати містом обласного значення

 Гнівань зацікавлена в добровільному об’єднанні громад. Селища і села - проти


Гнівань може стати містом обласного значення

 Якщо Гнівань піде за законом добровільних об’єднань громадян, нещодавно підписаним Президентом, то може отримати статус міста обласного значення. Про це розповів керівник Вінницької ОДА Валерій Коровій 5 березня під час зустрічі з мерами міст облзначення.

У свою чергу голова Гнівані Володимир Кулешов зазначив, що місто зацікавлене в таких змінах, однак їх не підтримують села і селища.

«В райдержадміністрації відбувалася нарада. Хмільницький і Тиврівський район визначенні для дослідження такого об’єднання. Ми обговорювали це питання з представниками обласної ради. Негативно поки що налаштовані керівники своїх територіальних громад, сіл і селищ. Тому цей крок повинен бути зваженим. Нам, до речі, не поталанило. Коли Ладижин став містом обласного значення, ми робили спроби до такого ж статусу. Але вони були невдалі», - сказав чиновник.

Губернатор Вінниччини порадив Кулешову, як врегулювати дану проблему.

Гнівань може стати містом обласного значення

«Це мова йде про добровільне об’єднання. І тут ніякого «через коліно» не буде. Ми повинні чітко собі розуміти, яке перед нами стоїть завдання. Перше – показати ці переваги, друге – найти якісь компроміси з тими сільськими головами. Бо людина працювала, а тут виходить, що сільської ради вже не потрібно. Як би там не було, це фактор, який потрібно враховувати», - резюмував він.

Варто зазначити, що сьогодні Гнівань показує хороші показники. План економічного податку перевиконаний на 80 тисяч, надходження бюджету перевиконане на 68%.

У Гнівані проживає близько 14 тисяч громадян, але вони вимушені їздити до районного центру, у якому мешкає лише 4,5 тисячі, щоб отримати адміністративні послуги і медичну допомогу. Якщо громади все-таки погодяться на об’єднання, то цих та низки інших проблем вдасться уникнути.

«Районна лікарні у нас в Тиврові, це 18 кілометрів від Гнівані. Екстрена медична допомога в районі. Дякувати, що в нас є нова медична допомога, а то возили на «уазіку», придбаному за кошти місцевого самоврядування», - додав Кулешов.

ВИННИЦА.info