23 листоп. 2010 11:03

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

42

0

Голова Вінницької облради Татусяк хоче, щоб сільські ради працювали на грантах

Голова Вінницької облради Татусяк хоче, щоб сільські ради працювали на грантах

І запропонував сільським та селищним головам залучити до роботи сільських, селищних рад людину, яка б займалася інвестиціями та соціально-економічним розвитком громади шляхом залучення позабюджетних коштів


Голова Вінницької облради Татусяк хоче, щоб сільські ради працювали на грантах

Голова Вінницької обласної Ради Сергій Татусяк запропонував сільським та селищним головам залучити до роботи сільських, селищних рад людину, яка б займалася інвестиціями та соціально-економічним розвитком громади шляхом залучення позабюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба облради.

"Це європейська практика роботи місцевих органів самоврядування. Наприклад, у Польщі кожна рада має кілька людей, які займаються позабюджетними інвестиціями, у вигляді написання грантів, участі у різних програмах тощо. Ми не повинні надіятися на бюджет – сільський, районний, обласний – у них видатки обмежені. Тому активуйте роботу із залучення інвестицій. Беріть приклад з громад, які вже працюють з іноземними партнерами. Вони за кілька років співпраці змогли за європейські кошти відремонтували школи, клуби, отримати комп’ютерне обладнання, пожежні та медичні автомобілі", – зазначив С.Татусяк.

Голова Вінницької облради наголосив, що це нововведення не потребує додаткових коштів на заробітну плату, оскільки посада має запроваджуватися на громадських засадах.

На думку С.Татусяка, сільські та селищні голови мають більше контактувати з громадськими організаціями, які працюють з вітчизняними та європейськими фондами. А обласна рада навчатиме представників органів самоврядування працювати з грантами, брати участь у європейських проектах розвитку.

"Вже сьогодні розробляється програма навчального курсу для представників органів місцевого самоврядування. Наразі спеціалісти Ради збирають пропозиції від самоврядців стосовно того, які питання внести в даний навчальний курс", - зазначив він, додавши, що перший великий навчальний семінар планується провести наприкінці січня наступного року за участю іноземних тренерів.

Нагадаємо, що 11 листопада Вінницька обласна рада 96 голосами обрала Сергія Татусяка головою облради.

 

ВИННИЦА.info


0
0