12 жовт. 2010 15:10

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

43

0

Google займеться вітроенергетикою

Google займеться вітроенергетикою

Google планує співфінансувати амбітний проект з області екологічно чистої енергетики, в рамках якого планується прокласти електричні кабелі по дну Атлантичного океану і передавати через них електрику від вітряних станцій


Google займеться вітроенергетикою

Google сьогодні заявила, що планує співфінансувати амбітний проект з області екологічно чистої енергетики.

У рамках цього проекту планується прокласти електричні кабелі по дну Атлантичного океану і передавати через них електрику від вітряних станцій.

У Google стверджують, що в рамках даного проекту планується прокласти під водою майже 550 км кабелів, які з'єднають американські Нью-Джерсі та Вірджинію.

Передавати даними кабелям планується близько 6000 мегават електрики.

100% електрики, переданої таким чином, буде генеруватися вітряними турбінами.

У Google кажуть, що 6000 мегават - це 60% від загального обсягу електроенергії, виробленої у США за допомогою вітряних турбін.

"Планується, що система буде працювати як супершвидкісна магістраль для передачі чистої енергії", - говори Рік Нідхем, операційний директор підрозділу екологічних напрямків Google.

Серед інших інвесторів проекту називаються також компанії Good Energies і Marubeni Corp.

На початковому етапі робота для Google складе 37,5%. Офіційна вартість проекту не розголошується, але за розрахунками незалежних фахівців вона наближається до 5 млрд. доларів.

Нідхем каже, що за допомогою Atlantic Wind Connection інсталювати вітрові турбіни можна буде не тільки у безпосередній близькості від берега, але і на відстані 10-15 км, де вітер значно сильніший і, відповідно, більша продуктивність турбін.

 

"Дзеркало тижня"


0
0