13 січ. 2017 17:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

85

0

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації

 Грачов пояснив, чому не забрав з декларації 18 мільйонів 


Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації

 В жовтні посадовці оприлюднили свої електронні декларації. Суми з багатьма нулями шокували українців та спричинили хвилю обурення. Вінничани не стримували здивування коли в ЗМІ публікували декларацію начальника відділу допомоги учасникам АТО Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Андрія Грачова, де вказано 18 млн. гривень готівки. У Вінниці люди знають, хто, де живе, на яких авто їздить і якими статками володіє, під статус мільйонера Грачов аж ніяк не підпадав. Питання 18 мільйонів, які з’явися у звітності учасника АТО, досі обговорюють у соцмережах.

13 січня до Грачова приїхав киянин Ігор Громов. Чоловік називає себе журналістом «Народного трибуналу». У Вінницю прибув, щоб з’ясувати, як Грачов «заробив на війні» таку суму.

Посадовець пояснив, що цифри в декларації невірні, але виправити він їх не може. Андрій показав персональний кабінет на сайті НАЗК, звідки надсилав численні звернення до відомства, але відповіді не отримав.

«Шановна адміністрація, прошу вас дати відповідь чи хоча б можливість на виправлення двох помилок, які були виявлені після подання декларації. На час подання даного документу сайт працював з постійними проблемами, а то й взагалі не працював. Це загальновідома інформація, яка не може бути заперечена. Але, на жаль, в результаті такої нестабільної роботи в кінцевому результаті виявилися суттєві помилки. Перша – в графі, де вказано гроші в готівковій формі,а саме 180 тисяч гривень з’явилася сума 18 мільйонів, а в графі про кредитне зобов’язання замість 65 тисяч доларів боргу іпотечного кредиту тільки 65 доларів.

Прошу визнати це як помилку у системі роботи та надати мені можливість виправити два даних пункти моєї декларації», - йдеться у зверненні Грачова до НАЗК, відправленому 7 листопада 2016 року.

Національне агентство ніяк не відреагувало на проблему. Аналогічна реакція і технічної підтримки, яку вінничанин буквально «засипав» повідомленнями.

Натомість Ігор Громов привіз з собою лист від НАЗК, в якому йдеться, що Грачов до них не звертався.

«Виявляється, ваші звернення просто їм не дійшли», - визнав киянин.

Грачов також розповів, що, окрім грошей, в декларації також не вказані всі відомості про членів його сім’ї, бо сервіс не дозволив занести туди інформацію про дітей.

«Через добу у мене просто зникла графа про свідоцтво про народження. То мені дітей довелося взагалі видалити з декларації», - додав держслужбовець.

За його словами, виправити помилки в електронній звітності він не зможе – так йому пояснили у НАЗК.

«Шабунін сказав, що ніхто до кінця року нічого міняти не буде. Якщо ви подали скаргу, то не несете за відповідальності. При подачі цього року нової декларації ви поставите ті цифри, які є», - сказав Грачов.

Варто зазначити, що згідно Положення про НАЗК, єдиним способом зв’язати з агентством є особистий кабінет на сайті. Відповідь декларант повинен отримати протягом 3 днів. 

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації - фото 2

 

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації - фото 3

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації - фото 4

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації - фото 5

Грачов показав, як «тероризував» НАЗК через 18 мільйонів в декларації - фото 6

Вінниця.info

title