6 груд. 2018 18:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

82

0

Грандіозні плани розвитку Вінниці на 2019 рік. Виконком затвердив Програму соціально-економічного розвитку

Грандіозні плани розвитку Вінниці на 2019 рік. Виконком затвердив Програму соціально-економічного розвитку

 Планують добудовувати школу на Поділлі, відремонтувати ряд доріг, очікують введення в експлуатацію нового заводу.


Грандіозні плани розвитку Вінниці на 2019 рік. Виконком затвердив Програму соціально-економічного розвитку

 6 грудня на виконкомі Вінницької міської ради затвердили Програму економічного і соціального розвитку Вінницької міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Планують добудовувати школу на Поділлі, відремонтувати ряд доріг, очікують введення в експлуатацію нового заводу.

Про це повідомляє департамент в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Передбачається, що обсяг реалізації промислової продукції, робіт та послуг зросте до 34,2 млрд грн. Планується розширення виробництва продукції на ДП «Електричні системи». Введення першої черги заводу з виробництва сонячних панелей. Початок робіт з будівництва другої черги заводу з виробництва холодильного обладнання (ТОВ «Грін Кул»).

Також проектом рішення передбачено розпочати будівництво інженерних мереж та автомобільних доріг до Вінницького індустріального парку із залученням коштів державного, міського бюджету, грантових коштів. Триватиме робота, спрямована на розширення кола потенційних учасників індустріального парку «Вінницький кластер холодильного обладнання». 

У напрямку підтримки підприємництва у 2019 році планується провести реконструкцію будівлі колишнього заводу «Кристал» (вул. 600-річчя, 21 та 21А) під розміщення Вінницького інноваційно-технологічного парку та затвердити його Концепцію. А також - розпочати діяльність Центру розвитку підприємництва, стартап-акселератору, ІТ-школи, дитячого технопарку. Планується продовжити застосування механізму фінансової підтримки відповідно до умов Порядку часткової компенсації відсотків за залученими кредитами суб’єктам малого та середнього підприємництва за рахунок коштів міського бюджету м. Вінниці. У планах - започаткувати проведення конкурсу бізнес-проектів серед студентів м. Вінниці під назвою «VinIDEA».

У 2019 році проектом передбачено активізацію роботи виконавчих органів міської ради, пов’язану з подальшим впровадженням Маркетингової стратегії. Буде сформований комплексний підхід до вирішення завдань маркетингу, просування бренду м. Вінниці та промоції Вінницької міської ОТГ, розвитку туризму.

Щодо сфери будівництва, то в наступному році планується завершити будівельні роботи на VI об’єкті Програми «Муніципальне житло м. Вінниці» - будинок по вулиці Маяковського та ввести його в експлуатацію. Крім того, у 2019 році планується розпочати будівництво VIІ об’єкту Програми – другого будинку по вул. Маяковського.

У 2019 році по капітальному будівництву серед ключових об’єктів – реконструкція приміщень колишнього заводу «Кристал» під Вінницький інноваційно-технологічний парк; підведення інженерних мереж до Вінницького індустріального парку; завершення реконструкції вул. Замостянської на ділянці від вул. Стеценка до вул. Стрілецька – ІІ черга; завершення робіт із добудови головного корпусу клінічної лікарні швидкої медичної допомоги на вул. Київська, 68.

Також планується продовжити будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології в рамках реалізації спільного проекту зі Світовим банком та загальноосвітньої школи в мікрорайоні «Поділля»; реконструкцію приміщення спортивного комплексу по вул. Академіка Янгеля,48; реконструкцію з термомодернізацією закладів соціальної сфери.

У 2019 році планується продовжити виконання робіт із будівництва, реконструкції та комплексного капітального ремонту доріг. Зокрема, планується розпочати будівництво автомобільної дороги на вул. Проектній 12А (від перехрестя з вул. Проектною 16 до перехрестя з вул. Проектною 13) та ділянки вул. Проектної 13 (від перехрестя з вул. Проектною 12А до перехрестя з вул. Проектною 12). Цей проект є одним із елементів комплексного проекту по забезпеченню Вінницького індустріального парку під’їзними дорогами та інженерними мережами.

Також, у проекті рішення йдеться про капітальний ремонт дорожнього покриття на ділянках кількох вулиць Д. Нечая, Л. Українки, Черняховського, Пирогова, Свидницького. У планах на наступний рік – провести капітальний ремонт зупинок громадського транспорту, освітлення на пішохідних переходах, облаштувати велодоріжки.

У 2019 році для удосконалення мережі зовнішнього освітлення вулиць планується будівництво та реконструкція кількох об’єктів. На території закладів освіти заплановано будівництво дитячих та спортивних майданчиків, поля для гри в міні-футбол та багатофункціонального спортивного майданчика. Завершиться будівництво багатофункціонального спортивного майданчика на вулиці Зодчих, 40. Планується провести реконструкцію трансформаторної підстанції №368 на вул. Маяковського; будівництво та реконструкцію мереж зливової каналізації на сімох об’єктах.

Також у проекті рішення йдеться про продовження виконання спільного проекту з реконструкції теплових мереж та котелень згідно з Меморандумом із Швейцарією. У планах - провести капітально-відновлювальний ремонт кількох автобусів, виготовити 3 тролейбуси «Вінниця», розпочати реконструкцію злітно-посадкової смуги аеродрому КП «Аеропорт Вінниця» (за підтримки Мінінфраструктури).

У 2019 році планується введення в експлуатацію двох закладів дошкільної освіти (на вулицях Трамвайній та Замостянській). Щодо медичної сфери, то у планах – відкрити амбулаторію сімейної медицини по вул. Стрілецькій,1, завершити реконструкцію будівлі пологового будинку (термомодернізацію) МЛ «Центр матері та дитини» (вул. Маяковського, 138).

«П’ять років тому розпочався процес децентралізації. У грудні 2014 року, ще віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман виніс концепцію реформи децентралізації на розгляд Верховної Ради. Відповідно вже формувався бюджет. І фактично з 2015 року ми одразу відчули позитивні зміни в цьому напрямку. Це дало можливість акумулювати набагато більший ресурсу ніж це було у 2013 чи 2014 роках. В рамках реалізації Стратегії «Вінниця:2020» ми змогли більш інтенсивно реалізовувати ключові заходи. Завдяки саме децентралізації ми вже можемо планувати фінансування більш об’ємних і достатньо серйозних інфраструктурних об’єктів, наприклад, капітальний ремонт мосту, або ж 18 об’єктив соціальної інфраструктури, які утеплені по програмі енергозбереження. Я вже не говорю про вторинну ланку охорони здоров’я. Раніше ми не могли б подумати про те, що зможемо «замахнутися» на прибудову нового корпусу до лікарні швидкої медичної допомоги з намірами організувати три відділення і зробити ще чотири операційні. Тому маємо досить серозні показники і результати децентралізації. Також важливо те, що є економічне зростання, звичайно, хочеться більшого, але, наголошую на тому, що саме в умовах війни не лише Вінниця і Вінницька область, а й вся країна поступово почала виходити з стагнації після 2014 року, адже це був складний період для нашої нації. Хотів би додати, що завдяки підтримці Президента, Уряду, Володимира Гройсмана, Верховної Ради та наших народних депутатів ми додатково отримали кошти з держаних фондів. Це теж значна підтримка», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Вiнниця.info