9 листоп. 2010 13:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

22

0

Гриценко закликає Європу не давати візи українським можновладцям

Гриценко закликає Європу не давати візи українським можновладцям

Лідер всеукраїнської громадської організації "Громадянська позиція" закликає Європейський Союз запровадити візові обмеження для керівництва України через фальсифікацію місцевих виборів


Гриценко закликає Європу не давати візи українським можновладцям

Лідер всеукраїнської громадської організації "Громадянська позиція", народний депутат України Анатолій ГРИЦЕНКО (фракція НУ-НС) закликає Європейський Союз запровадити візові обмеження для керівництва України через фальсифікацію місцевих виборів.

Про це А.ГРИЦЕНКО заявив в ефірі ТВі, повідомили УНІАН у прес-службі телеканалу.

"Я порадив би європейцям: не треба захищати нас, захистіть свої інтереси і інтереси своїх громадян", - сказав А.ГРИЦЕНКО.

За його словами, на митниці не тільки з українських, але й з європейських імпортерів "беруть по 20-30 тис. доларів зверху усіх митних сплат".

"Не тільки з наших підприємців вимагають "відкату" з ПДВ по 30-40%, а й від американців, французів і німців, і вони платять! Тому хай захистять себе, якщо в них дійсно є цінності, а не ритуальні заклинання: чесні вибори, відсутність корупції, непорушне податкове законодавство, судова система. То складіть списки тих, хто порушує ці цінності в нашій країні, бо людська природа така, що він буде порушувати ці цінності й там! Не видавайте їм Шенгенських віз. І коли буде відомо, що певний член уряду або губернатор, або суддя не отримав візи, це буде дуже сильним стримуючим фактором! Поставте цей шлагбаум! Вони не поїдуть у Африку чи у Азію, оскільки у них майно у Європі, і дітей своїх вони навчають там!", - заявив депутат.

А.ГРИЦЕНКО вважає, що за результатами місцевих виборів 2010 року потрібно робити системні висновки. "Цими виборами, першими для ЯНУКОВИЧА як Президента, країну відкинуто як мінімум у 2004 рік", - переконаний він.

На його думку, ще одним стримуючим фактором для української влади є кредити Міжнародного валютного фонду, без яких діючий в Україні режим не зможе підтримувати імідж сильної влади.

"Нинішня влада товстошкіра. Протокольні заклики до демократії і дотримання закону їх не дуже прошибають. А от без кредитів уряд АЗАРОВА, при всіх своїх заявлених можливостях як сильної влади неспроможний збалансувати бюджет - ні поточний, ні наступного року. І зараз дуже серйозні переговори проходять, тому що вони не можуть переконати МВФ, що спроможні будуть у наступні роки це віддати. Оце й є два потужні фактори - кредити МВФ і захист європейських та американських прав в Україні, в тому числі й обмеження візового режиму", - підкреслив А.ГРИЦЕНКО.

 

УНІАН


0
0