12 січ. 2015 14:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

78

0

Гройсман хоче, щоб нардепи позбулись недоторканості

Гройсман хоче, щоб нардепи позбулись недоторканості

 Апарату ВР доручили розробити розгляд питання 


Гройсман хоче, щоб нардепи позбулись недоторканості

 Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив апарату ВР розробити план розгляду питання про скасування депутатської недоторканості.

Про це Володимир Гройсман повідомив, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу 12 січня, зазначає прес-служба Верховної Ради.

Торкаючись питання щодо скасування недоторканності народних депутатів, В. Гройсман заявив про необхідність її ліквідації «незалежно від широкого конституційного процесу». «Ми просто маємо взяти це і проголосувати», - наголосив він.

Голова Верховної Ради зазначив, що «саме недоторканність притягує до українського Парламенту тих, хто, можливо, і не хотів би займатися законотворчою роботою». «Частина людей іде саме за недоторканністю, і це треба припинити, - заявив В. Гройсман . - Як тільки ми це припинимо, зразу зникнуть питання фальсифікації виборів, купівлі голосів і таке інше».

Принципове значення, наголосив він, мають саме наслідки скасування недоторканності.

«Я повністю підтримую те, що ми найближчим часом маємо це зробити», - заявив В.Гройсман, повідомивши, що він доручив Апарату Верховної Ради якнайшвидше розробити план розгляду цього питання.

ВИННИЦА.info