26 трав. 2011 10:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:55
Місто
0

59

0

Гройсман поБАЛує вінницьких випускників-медалістів

Гройсман поБАЛує вінницьких випускників-медалістів

У Вінниці 30 травня в Палаці дітей та юнацтва випускники, які є володарями золотих та срібних медалей зберуться на першому міському Балу медалістів.


Гройсман поБАЛує вінницьких випускників-медалістів

У Вінниці 30 травня в Палаці дітей та юнацтва випускники, які є володарями золотих та срібних медалей зберуться на першому міському Балу медалістів.

Про це повідомляє департамент у справах засобів масової інформації та зв'язків з громадськістю Вінницької міської ради

Для півтисячі випускників шкільний дзвоник цьогоріч пролунає востаннє. З 28 по 30 травня у місті триватимуть випускні вечори із врученням атестаційних документів та подарунків від міського голови Володимира Гройсмана, а вже 30 травня у Палаці дітей та юнацтва володарі золотих та срібних медалей зберуться на першому міському Балу медалістів.

Цього року кількість випускників у Вінниці значно поменшала. Якщо у минулі роки із загальноосвітніх шкіл обласного центру випускалось 2500-2700 учнів щороку, то цьогорічний випуск школярів є найменшим - 499 дітей. Це так званий експериментальний випуск. Справа в тому, що у 2000 році, одразу після переходу на 12-ти річну систему навчання (яку нещодавно відмінили), до шкіл міста набирали діток лише шестирічного віку. Наступного ж року знову набирали лише семиліток. Цьогоріч випускаються саме ті діти, які навчалися у школах не з семи, а із шести років.

Серед цієї кількості випускників кожен десятий є медалістом. На «золото» претендують 38 розумників та розумниць, на срібні медалі - 12. Саме для них цьогоріч вперше започатковується Бал медалістів, який проходитиме під патронатом міського голови Володимира Гройсмана

За словами начальника управління освіти Вінницької міської ради Володимира Буняка, розпочнеться Бал о 15-й годині класичним полонезом. «Наші медалісти спеціально вчилися танцювати полонез, - говорить Володимир Буняк. - У кожного є своя пара. Оскільки дівчат-медалісток у нас більше, аніж хлопців, ті із них, кому не вистачило пари серед володарів медалей, запросили на бал парубків зі свого навчального закладу. Відтак одночасно на майданчику перебуватиме 50 танцюючих пар».

На Бал медалістів завітають також близькі і рідні випускників. Свої заслужені медалі учні отримають безпосередньо під час свята. Їх вручатиме міський голова Володимир Гройсман. «Крім медалей, школярі отримають традиційні подарунки від міської ради, - зазначає начальник міського управління освіти. - Сподіваємося, що проведення такого Балу у Вінниці стане доброю традицією».

ВИННИЦА.info


0
0