17 січ. 2011 18:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

52

0

Гройсман вижене 78 чиновників, а начальників міських управлінь зробить директорами

Гройсман вижене 78 чиновників, а начальників міських управлінь зробить директорами

Вінницька міськрада вирішила оптимізувати структуру своїх виконавчих органів


Гройсман вижене 78 чиновників, а начальників міських управлінь зробить директорами

Вінницька міська рада 14 січня вирішила з 1 квітня оптимізувати структуру своїх виконавчих органів, апарату міськради, виконкому та їх чисельність.

Про це йдеться у рішенні міськради "Про загальну структуру виконавчих органів міської ради, апарату міської ради та її виконкому та їх чисельність".

Зокрема, за рішенням передбачається ліквідація 37 управлінь, відділів комітетів, служб та секретаріату й створення на їх базі 31 департаменту та відділів. Окрім того, також ліквідуються Ленінська, Замостянська та Староміська районні адміністрації, а на їх базі створюється Правобережна та Лівобережна адміністрації.

При цьому з 1 квітня кількість міських чиновників скоротиться на 11% із сьогоднішніх 705 до 627 працівників, а керівні посади структурних підрозділів (управлінь) змінять свою назву з начальників на директорів, що на думку мера Вінниці Володимира Гройсмана, буде більше відповідати їх функціональним обов’язкам.

За задумом міської влади, оптимізація структури управління виконавчих органів міської ради дозволить усунути дублювання повноважень, яке подекуди має місце, і за рахунок цього додатково скоротиться чисельність працівників міськвиконкому. Перепризначення посадовців відбуватиметься на основі відкритого конкурсу кадровою комісією, в роботі якої міський голова пообіцяв взяти участь особисто.

«Цей процес свого роду «перезавантаження» органів управління, виходячи з тих завдань, які ми для себе визначили, буде супроводжуватись іще одним паралельним процесом. Кожен з наших працівників зараз має нагоду визначити для себе персональні показники власної ефективності, аби зрозуміти, наскільки він корисний громаді, виконуючи покладені на нього функції. Мене сьогодні цікавить тільки один показник - це якість. Якість управління містом», - зазначив мер Вінниці Володимир Гройсман.

Після ухвалення сесією міськради цього рішення, керівниками кожного департаменту та відділу будуть розроблятись нові Положення про функції відповідного підрозділу.

"Система управління, як і місто, - це живий організм. І в процесі свого розвитку для того, щоб жити та розвиватись, він повинен постійно реагувати на зовнішні виклики, бути чутливим до тих процесів, які відбуваються. Сьогодні знову прийшов час, аби, озирнувшись назад, взяти з собою найкращий досвід і визначити плани на найближчу перспективу", - вважає Володимир Гройсман.

ВИННИЦА.info


0
0