26 квіт. 2017 17:06

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

98

0

Губернатор перевірить знання іноземних мов у посадовців Вінницької ОДА

Губернатор перевірить знання іноземних мов у посадовців Вінницької ОДА

 Голова Вінницької облдержадміністрації дав доручення підготувати тести для посадовців ОДА на знання однієї з мов Ради Європи


Губернатор перевірить знання іноземних мов у посадовців Вінницької ОДА

 25 квітня голова Вінницької облдержадміністрації дав доручення підготувати тести для посадовців ОДА на знання однієї з мов Ради Європи.

Про це Валерій Коровій повідомив в коментарі журналісту Вінниця.info.

«Плануємо перевірити працівників департаментів облдержадміністрації на знання однієї з мов Ради Європи. Напевно тестування проведемо в педуніверситеті», - зазначив голова ОДА.

Валерій Вікторович назвав і причину такого «нестандартного» рішення.

«Минуло року ми організували курси англійської для посадовців. Хочу побачити результат. Окрім того, з 1 липня 2018 року всі кандидати на посаду голів адміністрацій, держслужбовці категорії «А» повинні здавати іспити іноземною мовою. Будь який голова адміністрації, чи то районної, чи обласної, повинен буде знати мову. З іншої сторони хочу побачити чи добрий кадровий потенціал ми маємо», - говорить голова ОДА.

Щодо власного знання іноземних мов, Валерій Вікторович каже, що шкодує, що у школі не приділив належної уваги вивченню англійської, але зараз він займається з викладачами двічі на тиждень.

«В мене заняття з англійської двічі на тиждень з 7-ї ранку з викладачами та ще з двома моїми колегами у робочому кабінеті. Кожного дня намагаюсь приділяти 30 – 40 хвилин на повторення.

Я вважаю, що основний бар’єр між Україною і Європою, це не гроші, а мовний бар’єр. Саме це створює дискомфорт вільно подорожувати та спілкуватись», - зазначив В. Коровій.

Вінниця.info