22 верес. 2010 10:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Влада
0

38

0

Губернатор Вінниччини Джига порекомендував главам районів вчити закони

Губернатор Вінниччини Джига порекомендував главам районів вчити закони

Губернатор нагадав, що вчитися ніколи не пізно


Губернатор Вінниччини Джига порекомендував главам районів вчити закони

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Микола Джига порекомендував главам районів вчити закони.

Про це повідомила помічник голови Вінницької облдержадміністрації Ірина Кравченко.

За її словами, для голів районних державних адміністрацій в центрі перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, керівників державних підприємств, установ та організацій області розпочались навчання, які триватимуть впродовж двох днів.

Першу лекцію прочитав голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига, який поставив перше завдання – вивчити усі закони, що регламентують діяльність виконавчої влади на місцях. «Нам треба всім вчитися, як правильно використовувати повноваження, як правильно керувати колективами, як приймати правильні обґрунтовані рішення», - наголосив М. Джига, звертаючись до голів райдержадміністрацій.

Губернатор підкреслив, що діяльність влади повинна в першу чергу ґрунтуватися на положеннях Конституції, звідси і випливає основне завдання районної влади – забезпечити захист прав і свобод громадян.

Також М.Джига визначив низку обов’язкових правових документів для постійного користування. Так, «настільною книгою» має стати закон «Про місцеві державні адміністрації».

Також за вказівкою Президента, губернатор наполягає на вивченні Бюджетного кодексу.

Окрім того, зважаючи на агропромислову спрямованість економіки районів області, М. Джига вимагає ознайомлення із законами про молоко, молочну продукцію та зерно і сертифіковані зерносклади.

Представникам районної влади губернатор порадив оволодіти і антикорупційним законодавством.

М.Джига нагадав, що вчитися ніколи не пізно і наголосив на важливості навчальних семінарів, які проводить для посадовців обласний центр перепідготовки і підвищення кваліфікації держслужбовців.

 

ВИННИЦА.info


0
0