22 груд. 2015 12:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

159

0

Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського

Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського

 Визначено переможців Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського за 2015 рік


Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського

 За підсумками таємного голосування конкурсного журі, яке відбулось 22 грудня в приміщенні обласної державної адміністрації, цьогорічним лауреатом престижної літературно-мистецької премії імені Степана Руданського став наш земляк , письменник – гуморист із Калинівського району Олексій Бойко за книгу «Танці у кропиві».

Про це повідомляє прес-служба Вінницької облдержадміністрації.

Дипломантом Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського 2015 року було названо колектив авторів книги «І знов я живий світ оглядую» на чолі з Раїсою Павленко – генеральним директором Національної наукової медичної бібліотеки України.

Цьогоріч до участі в конкурсі на здобуття державної літературно-мистецької премії було допущено 10 номінантів із Києва, Вінниці, Дніпропетровська, Рівненщини, Чернігівщини, тощо.

«Кожен рік обирати лауреата премії з – поміж чималої кількості достойних претендентів є дуже нелегким і відповідальним завданням»,- зауважив голова журі, заступник голови ОДА, директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Він також зазначив, що з того часу, коли у 2005 році премія набула статусу державної, її лауреатами та дипломантами стали понад 30 письменників і науковців з різних куточків України.

«У січні ми будемо святкувати 182 роки від дня народження Степана Руданського. А Всеукраїнська премія його імені якраз запроваджена з метою продовження національних традицій сатири і гумору та вшанування пам’яті видатного письменника »,- підкреслив Ігор Івасюк.

Конкурсна комісія, до складу якої входять члени Національної спілки письменників України Ніна Гнатюк, Михайло Каменюк, Леонід Куций (секретар журі), начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, відзначила досить високий рівень творів, які брали участь у конкурсі на здобуття цьогорічної премії імені Степана Руданського. 

На адресу лауреата премії Олексія Бойка та його гумористичної книги «Танці у кропиві» прозвучало чимало схвальних відгуків. За призначення престижної Всеукраїнської премії саме цьому автору члени журі проголосували одноголосно.

 «Ми цю людину випестували у справжнього послідовника Степана Руданського. Його творчість знають в Україні. його сюжети не «натягнуті», він насправді смішний гуморист»,- підсумував Михайло Каменюк.

Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського 

Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського - фото 2 

Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського - фото 3

 Гуморист з Вінниччини за книгу «Танці у кропиві» отримав премію Руданського - фото 4

ВИННИЦА.info