29 груд. 2019 10:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

67

0

«Гідність нації» підтримує талановитих спортсменів

«Гідність нації» підтримує талановитих спортсменів

Вінницька громадська організація «Гідність нації» виділяє щомісячну стипендію талановитим спортсменам


«Гідність нації» підтримує талановитих спортсменів

Вінницька громадська організація «Гідність нації» виділяє щомісячну стипендію талановитим спортсменам. В тому числіі 18-річному призеру Чемпіонату світу з панкратіону України Олександру Хуторянському. Світові борцівські змагання відбулися в Римі (Італія). В повному контакті вінничанин посів друге місце, а в традиційному розділі – третє.

– Перед цим я став чемпіоном України із панкратіону у двох розділах. Вдячний за стипендію, яку надала громадська організація «Гідність нації». Вона суттєво допомагає в тренувальному процесі. Зокрема, витрачаю ці кошти на екіпірування, харчування тощо. Одночасно тренуюся в двох клубах – «Січ» і «Патріот», – розповів молодий спортсмен.

Олександр Хуторянський є студентом-першокурсником Вінницького педагогічного університету. Опановує фах тренера із боротьби.

– Олександр прагне отримати вищу освіту і стати педагогом, тренером. Водночас його спортивна кар’єра продовжує зростати. В 17 років Олександр вже здобув медалі молодіжного світового чемпіонату із панкратіону і є призером України з боротьби греплінг серед чоловіків, – каже тренер збірної Вінницької області зі змішаних єдиноборств Ігор Дишливенко.

Також Олександр Хуторянський вдало виступає у змаганнях із ММА і фрі-файту.

– Ми сподіваємося на його медалі в 2020 році в цих видах спорту. У своїй віковій категорії Олександр Хуторянський – один із найсильніших бійців країни. Він займається єдиноборствами із дитинства. А в нашому клубі «Січ» тренується два роки. Причому на міжнародному рівні Олександр Хуторянський почав здобувати медалі лише в цьому році, – продовжує Ігор Дишливенко.

Вінницька громадська організація «Гідність нації» систематично підтримує талановиту молодь. Причому не лише борців.

– Ми запрошуємо до співпраці чемпіонів та представників федерацій із різних видів спорту, – сказав голова обласної організації «Гідність нації» Вадим Кудіяров.

Прес-служба Вінницької обласної громадської організації «Гідність нації»