20 лип. 2020 09:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

61

0

Глаукома – тихий вбивця зору

Глаукома – тихий вбивця зору

Дана патологія вимагає лише хірургічного лікування


Глаукома – тихий вбивця зору

Сьогодні розкажемо Вам про найбільш поширене офтальмологічне захворювання, що зветься катаракта. Про її причини та лікування.

Насправді, катаракта – це не плівка на оці, яку треба прибрати. Катаракта – це захворювання в результаті якого кришталик втрачає свою прозорість і не пропускає промені світла в середину ока. Частіше за все вона має віковий характер, однак катаракта може виникати і у молодих людей і дітей.

Причинами катаракти є вікові зміни в організмі, травми ока, порушення здорового способу життя, лікарські препарати, вроджен ізахворювання, спадковість. Початкові помутніння можуть бути малопомітними для пацієнта та проявлятися у вигляді незначного зниження зору, затуманення та нечіткості зору.

Яке лікування на ранніх етапах катаракти? На жаль, його не існує! Існує доволі поширена думка, що треба чекати доки катаракта дозріє, а потім лише її оперувати.

Ці рекомендації були актуальні близько 30-40 років тому, коли сама методика та умови проведення операції були зовсім інші. Зараз чекати не потрібно і навіть може бути небезпечно.Хірургія зрілих та перезрілих катаракт може мати ускладнення під час операції та вимагати від хірурга розширення хірургічного доступу, тим самим ускладнюючи та продовжуючи післяопераційний період.

Дана патологія вимагає лише хірургічного лікування і саме своєчасність його проведення є запорукою успішного результату. Єдиним методом лікування є операція – ультразвукова факоемульсифікація – це золотий стандарт у всьому світі.

У Центрі зору «Оптимал» оперують найкращі хірурги за сучасними технологіями і мають дійсно унікальний досвід. Кожна операція видалення катаракти – це ювелірне мистецтво хірурга.

Операція є амбулаторною та проводиться під місцевим знеболенням. Така операція полягає у руйнуванні та видаленні змужнілого кришталика та імплантації штучної інтраокулярної лінзи.

Вчасно прооперувавшись ви отримаєте гарний результат та уникнете не потрібних ускладнень. Потурбуйтесь про свій зір та Ваших близьких!

Для попереднього запису на прийом телефонуйте за номером +380 (97) 369 71 05

Центр зору «Оптимал»

Глаукома – тихий вбивця зору

Глаукома – тихий вбивця зору - фото 2