14 черв. 2019 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

56

0

Голова НКРЕКП пообіцяла профспілкам у червні переглянути тарифи на розподіл газу

Голова НКРЕКП пообіцяла профспілкам у червні переглянути тарифи на розподіл газу

Оксана Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу


Голова НКРЕКП пообіцяла профспілкам у червні переглянути тарифи на розподіл газу

13 червня відбулася зустріч Профспілок газових господарств України з головою НКРЕКП Оксаною Кривенко, на якій обговорювався перегляд тарифів для газорозподільних компаній.

«Під час зустрічі Оксана Кривенко пообіцяла, що до кінця червня комісія перегляне збиткові тарифи на розподіл газу», - відзначив голова Профспілкового комітету газових господарств України Сергій Копанічук на своїй сторінці в Facebook.

Причиною зустрічі Профспілок газовиків та голови держрегулятора стала критична ситуація у сфері газорозподілу. Четвертий рік постіль НКРЕКП не переглядає тарифи для операторів ГРМ, що призвело до накопичення ними мільярдних збитків і боргів. Зарплата у працівників газорозподільних компаній вдвічі нижча від середньої по промисловості в Україні. Через це підприємства вже втратили третину кваліфікованих працівників та відчувають величезнийкадровий голод.

Голова НКРЕКП пообіцяла профспілкам у червні переглянути тарифи на розподіл газу

«Якщо до 20 червня Регулятор не розпочне переглядати тарифи для операторів ГРМ, то профспілки будуть змушені розпочати всеукраїнську акцію протесту», - заявив після зустрічі Сергій Копанічук.

Він наголосив, що оператори ГРМ, в черговий раз, надали в НКРЕКП повний пакет документів для прийняття економічно-обґрунтованих тарифів. Регулятор повинен передбачити для працівників газових компаній зарплату, що відповідає середній зарплаті по промисловості. На сьогодні в Україні вона вже досягла 10 тис. грн. Окрім того, в нових тарифах нарешті повинні бути враховані кошти на встановлення у побутових споживачів індивідуальних газових лічильників, як цього вимагає Закон України «Про забезпечення комерційного обліку газу». В новому тарифі Регулятор повинен враховувати достатнє фінансуваннядля ремонту та модернізації мереж, щоб оператори ГРМ могли виконати весь комплекс робіт для забезпечення безаварійної і безперебійної роботи газорозподільної системи.

У випадку, якщо НКРЕКП буде надалі затягувати процес перегляду тарифу для газорозподільних компаній Сергій Копанічук запевнив в готовності всіх працівників галузі приєднатися до безстрокової акції протесту під стінами НКРЕКП.