12 листоп. 2019 18:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

56

0

Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце

Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце

Домовились про спільну підготовку фахівців в галузі управління проектами


Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце

Під час перебування офіційної делегації Вінницької області в м. Кельце, голова облдержадміністрації Владислав Скальський провів перемовини з Президентом міста Кельце Богданом Вентою.

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з Громадськістю Вінницької ОДА.

«Міста Вінниця і Кельце та їх установи динамічно співпрацюють і це факт. Зокрема, активно розвивається співпраця між КП «Вінницький муніципальний центр інновацій» та Келецьким технологічним парком у сфері розвитку підприємництва, сприяння інноваціям та підвищення технологічного рівня підприємств. Адже саме зараз Вінниця працює над створенням першого в Україні муніципального Інноваційно-технологічного парку, тому успішний 10-річний досвід наших польських партнерів є дуже доречним», - зазначив він.

Крім того, під час перемовин очільник області поінформував про соціально-економічну ситуацію на Вінниччині та стан реалізації інвестиційних проєктів.

В рамках зустрічі, Владислав Скальський запевнив Президента міста, що обласна державна адміністрація підтримує ініціативу очільників Кельце та Вінниці у проведені в наступному році міжнародного форуму «Срібної економіки» в м. Вінниця.

Також сторони домовились провести обмін делегаціями фахівців в галузі туризму та підготовки молодих кадрів з управління інноваційними проєктами.

Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце

Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце  - фото 2

Під час візиту до інформаційно-консультаційного пункту для іноземців у м. Кельце голова облдержадміністрації поспілкувався і з українськими студентами. Очільник області ознайомився з системою їх навчання, поцікавився соціальним захистом та запросив долучитися до програми Lift, що стартувала на Україні з метою залучення молодих, креативних спеціалістів до розбудови держави, її перезавантаження.

«Якщо ви маєте якісь свіжі ідеї, то я готовий спілкуватися. Молодь часто вибирає вузи поза межами України, але ми залишаємося відкритими для вас. Ваше завдання – забезпечити боротьбу з корупцією в роботі державних інституцій задля швидкого економічного зростання, а також втілювати такі європейські цінності як верховенство права – найбільш важливі пріоритети на сьогодні. Саме верховенства права не вистачає сьогодні нашим інвесторам, які потребують захисту своїх інвестицій, приватної власності. Буду дуже радий почути ваші пропозиції задля того, щоб зробити Вінницьку область більш цікавою для повернення молодих людей з європейською освітою», - підкреслив Владислав Скальський.

Голова Вінницької ОДА обговорив напрямки співпраці з Президентом Кельце  - фото 3

Вінниця.info, фото з сайту Вінницької ОДА