25 жовт. 2016 16:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Афіша Вінниці
0

201

0

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу

 Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу


Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу

 11 грудня о 19.00 у Будинку офіцерів славетний Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки з великим сольним концертом у Вінниці.

Пісні неймовірного, солов’їного хору, захоплюючі танці хореографічної групи і музична фольклорна феєрія від віртуозів оркестру народних інструментів! Одразу у трьох іпостасях - співаків, танцюристів і музикантів – постануть перед вінничанами артисти Хору Верьовки, який вже понад 70 років є знаним і любим в усьому світі.

Уявіть собі найпрекрасніший парад, учасники якого одягнені в найбагатші костюми, найвимогливіше і наймайстерніше виконання пісень, найграціозніші і найпрекрасніші танці - і тільки тоді ви зможете зрозуміти, що відбувається на сцені завдяки цим майстрам-артистам. 

Заснований у важкий воєнний час, у 1943 році, видатним педагогом, хоровим диригентом і композитором Григорієм Верьовкою, хор здобув світове визнання і щиру любов публіки.

Саме у Хорі Верьовки розпочинали свій творчий шлях музичні легенди: Ніна Матвієнко, Ольга Павловська, Алла Кудлай та багатоінших чудових співаків. І сьогодні у Хорі Верьовки працюють виключно найкращі професіонали. Нинішні солісти своїм головним завданням вважають: аби «звук летів, як пташка!»

Кожен концерт Хору Верьовки – це незабутнє видовище, яскраве диво, яке заворожує слух і зір. Глядачі весь час вагаються, чому віддати перевагу: бездоганному хору, дивовижним танцям, віртуозному оркестру чи пречудовим костюмам. «Фаворитів» і кращих з-поміж найкращих артистів обрати дійсно важко. Нечувані звуки, небачені рухи і неземні кольорові гами викликають беззастережне захоплення всіх присутніх, що триває протягом кожної секунди концерту.

Побачити феєрію народного мистецтва у всій красі вінничани зможуть під час великого концерту 11 грудня у Будинку офіцерів, основою якого стануть всі легендарні і нові номериХору Верьовки. А окрім української культурибудуть презентовані ще й пісенно-танцювальні надбання інших народів. Адже з кожних закордонних гастролей Хор Верьовки поповнює свій репертуар кращими творами тих країн, у яких виступає. Відтак, вже сьогодні у репертуарі Хору Верьовки є неймовірні єврейські, кримськотатарські танці, пісні і дивовижні хореографічні картини, що розкривають життя і традиції інших народів світу.

 Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу

 Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 2

Хор Верьовки поєднав у собі своєрідний стиль і манеру народного співу із сучасною виконавською культурою і професійною майстерністю. Колектив зачаровує і хвилює серця глядачів своєю самобутністю і високохудожнім виконанням, дивовижним розмаїттям голосів, різнобарв’ям емоційності, душевною відкритістю та доброзичливістю, мудрістю народного гумору…

Де б не виступав Хор Верьовки — на рідних теренах чи на далеких континентах — скрізь українська народна пісня й танець полонять душу глядачів. Як писала одна із західних газет, «важко собі уявити мистецтво більш живе, ніж народна музика і танці України».

Репертуар Хору Верьовки сягає від вокально-хореографічних сцен, композицій, народних дійств до фольк-опери, від автентичного фольклору до класичних обробок a-capella, творів сучасних композиторів і унікального авторського матеріалу, що повноцінно відтворює вокально-музичну і танцювальну народну культуру всіх регіонів України.

На концерті вінничани побачать і почують чимало різножанрових композицій: історичні думи, чумацькі і козацькі пісні з танцями, хорові жартівливі сценки, обрядову і сімейно-побутову лірику – пісні і танці, які виконуються на весіллях, святах урожаю, під час колядок і щедрівок, а також оригінальні пісні сучасних композиторів.  У багатьох цих унікальних композиціях музика, танець і спів виступають органічною триєдністю.

Не пропустіть 11 грудня о 19.00 у Будинку офіцерів концерт Хору Верьовки! Побачте на власні очі яскраву і приголомшливу концертну програму, краса якої полонила світ!

Квитки на концерт вже у продажу! Вартість – 70-170 гривень.

Квитки можна придбати у касах Будинку офіцерів, Вінницького театру імені Садовського, ТСК «Магігранд» (2 поверх), ТЦ «Петроцентр», на сайті http://bilet.vn.ua, а також за телефонами безкоштовної доставки квитків: (0432)57-55-55, (093)101-00-63 і (098)101-00-63.

Пригощає ресторан «Тифліс».

Організатор – компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 3

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 4

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 5 

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 6 

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 7 

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 8

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 9

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 10

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 11

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 12

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 13

Хор Верьовки привезе у Вінницю найкращі українські і номери різних народів світу - фото 14 

title

title