19 листоп. 2020 11:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

256

0

Гоша, Буслик і Малий – в Козятині родина прихистила на зиму лебедя і двох лелек

Гоша, Буслик і Малий – в Козятині родина прихистила на зиму лебедя і двох лелек

Птахів планують випустити навесні


 Гоша, Буслик і Малий – в Козятині родина прихистила на зиму лебедя і двох лелек

Лебідь і дві лелеки живуть в домашніх умовах у родини Діденків з Козятина. Спочатку в них з’явився лелека, який відбився від зграї та ходив городами. Так само бродив і лебідь. Птахів планують випустити навесні.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Морську рибину вони ковтають за лічені секунди. У Буслика та Малого – відмінний апетит.

«Вони за день можуть з’їсти жабку, рибку. Тому я даю їм по 2-3 штучки. Малий їсть навіть краще, чим двоє старших», – каже Аліна Діденко.

Лелеки в пані Аліни з’явилися випадково. Жінка побачила пост у соцмережах, що птахові, який бродив селом, шукають прихисток. А через кілька днів жінці принесли ще одного птаха з переламаним крилом. Обох поселили в теплому хліві.

Коли звістка про пташиний притулок розлетілась селом, власникам оселі принесли ще й молодого лебедя, який відбився від зграї. Його назвали Гошею і поселили разом з лелеками. Доглядають вихованців усією родиною.

Вижити зимою такі птахи можуть лише в домашніх умовах, каже ветеринар. Але радить змінити їм раціон харчування – лебедю додати вітамінів, а лелек позбавити морської риби.

«Лелеку потрібно годувати рибою, але не соленою, вона має бути прісноводною. Годувати маленькими шматочками», – Олександр Болгарський.

Подружжя обіцяють дослухатись до порад ветеринара, а навесні планують випустити своїх вихованців на волю.

«В мене чоловік рибалка, я думаю, що лебедя завеземо на гарний ставок, але будемо за ним ще дивитися. Тому що його може не прийняти якась лебедина сім’я. Або він сам не зможе жити на озері», – каже пані Аліна.

Впевнена, що за Гошею полетить і лелека Буслик. В родині залишиться тільки поранений Малий, але сумувати він буде не довго, додає Аліна Діденко, бо готова прийняти у свій пташиний притулок інших пернатих, які потрапили у біду.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info

title