5 листоп. 2020 13:21

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

244

0

Госпіталь ветеранів війни у Вінниці не планують перепрофільовувати під «ковідну» лікарню

Госпіталь ветеранів війни у Вінниці не планують перепрофільовувати під «ковідну» лікарню

На сьогодні про включення шпиталю ветеранів війни, як опорної з надання допомоги на «ковід» НЕ йдеться! Тим більше, ніхто не збирається закривати медзаклад


Госпіталь ветеранів війни у Вінниці не планують перепрофільовувати під «ковідну» лікарню

Вінницький обласний госпіталь ветеранів війни не планують перепрофільовувати під «ковідну» лікарню. Пацієнтів з коронавірусом та підозрою на COVID-19 у Вінницькій області приймають 22 опорні лікарні, саме там розширюють кількість ліжко-місць та оснащують відділення киснем. Зараз розгорнуто 1937 ліжок, ще 1088 є в резерві.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація за інформацією голови ОДА Сергія Борзова.

«На сьогодні про включення шпиталю ветеранів війни, як опорної з надання допомоги на «ковід» НЕ йдеться! Тим більше, ніхто не збирається закривати медзаклад.

Шпиталь ветеранів війни буде розглядатись як останній, коли будуть використані потужності всіх лікарень області. Тобто, лише у випадку критичної ситуації, за якої доведеться розгортати мобільні госпіталі на інших майданчиках», - зазначив Сергій Борзов.

Станом на сьогодні, у 22 опорних лікарнях Вінницької області розгорнуто 1937 ліжок для лікування пацієнтів з коронавірусом. Ще 1088 ліжок є в резерві.

«За два тижні ми відкриємо додатково 60 ліжок у «Фтизіатрії», а саме - до тих 60, які вже працюють. Окрім того, ще 60 ліжок буде в Центрі профілактики і боротьби зі СНІДом.

Працюємо над оснащенням і розширенням ліжко-місць в районних лікарнях, які зараз не працюють на прийом пацієнтів з коронавірусом. Навіть 20-30 додаткових ліжок в кожній опорній лікарні у районах створять додаткові місця по області.

Вчора провели нараду з усіма головами районів і міст. У нас спільне завдання – в наявних ліжках забезпеченість киснем не менше 80% і продовжити поступове розгортання ліжок в існуючій мережі. Кошти на кисень є», - повідомив Сергій Борзов.

За словами посадовця, область в жовтні отримала понад 13 млн гривень державної субвенції. Ці кошти розподілені серед усіх опорних лікарень, які надають допомогу пацієнтам з коронавірусом.

Додатково область сформувала потребу на Кабінет Міністрів України на дооснащення лікарень киснем і кисневими концентраторами на суму 48 млн гривень.

Довідка.

Комунальне некомерційне підприємство «Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни Вінницької обласної Ради» знаходиться за адресою м. Вінниця Пирогова 109 А.

Директор госпіталю Бабійчук Валерій Вікторович призначений на посаду депутатами Вінницької обласної ради в серпні 2020 року.

Діяльність госпіталю:

  • Медична практика та надання своєчасної необхіної лікувальної та реабілітаційної допомоги ветеранам війни: учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни та особам, на яких поширюється чинність Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", відповідно до постанови Верховної Ради України від 23 липня 2007 року № 718-V "Про стан виконання законодавства України щодо соціального, правового і морального захисту ветеранів війни", дітям війни - інвалідам і працівникам госпіталю та іншим категоріям населення у межах до 10% ліжкового фонду у разі повного забезпечекння медичною допомогою ветеранів війни.
  • Придбання, перевезення, зберігання, використання для потреб госпіталю, знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.
  • Гігієнічне виховання хворих та пропаганда здорового життя.
  • Надання стоматологічної та зубопротезної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій, учасникам війни, інвалідам війни, дітям війни- інвалідам, що перебувають на стаціонарному лікуванні.
  • Забезпечення постійної участі у лікувально-діагностичній роботі фахівців обласних закладів охорони здоров'я та науковців Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова.
  • Організаційно-методична допомога лікувально-профілактичним закладам області з питань організації та надання медичної допомоги ветеранам війни.

Госпіталь ветеранів війни у Вінниці не планують перепрофільовувати під «ковідну» лікарню

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info