10 трав. 2022 23:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

523

0

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО

120 Вінницька Окрема Бригада Територіальної Оборони – вмотивована, повністю екіпірована та озброєна


«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО

120 Вінницька окрема бригада територіальної оборони – вмотивована, повністю екіпірована та озброєна. Наші бійці готові бити русню, адже власне для цього і прийшли добровольцями в тероборону.

Практично щоденно чоловіки та жінки тренують навики стрільби зі зброї різного калібру – від пістолетів до гранатометів, щоб у потрібний момент якісно та ефективно виконувати бойові завдання.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО

«Навіть з перших днів, як почалися тренування, не в усіх виходило. Але з кожним разом тренувань, наша бойова активність вища і вища. В перші рази взагалі було важко звикнути навіть до звуку пострілів. Важко було попасти в мішень. Але з часом навик напрацьовується», – каже Владислав.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 2

За слова начальника відділення морально-психологічного забезпечення 120 ОБ ТрО Рустама Гатауліна, вогнева підготовка – це один із основних видів бойової підготовки.

«Бійці вінницької бригади територіальної оборони щодня виконують нормативи, аби у визначений час якісно виконати поставлені завдання».

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 3

Попри щире бажання добровольців йти захищати Україну вже сьогодні, піти на передову не вдасться, допоки не отримають необхідні знання. Тож на полігоні добровольці навчаються не тільки стріляти з різної зброї, але й відпрацьовують тактичні навички.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 4

«Навички, які здобудуть бійці нашого підрозділу після цих навчань, їм будуть потрібні в подальшому, аби подолати ворога. Люди хочуть воювати, люди будуть воювати. Перемога буде за нами і вона буде скоро. Слава Україні!», – каже інструктор, позивний «Корона».

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 5

Тактичні бойові заняття, де чоловіки та жінки відпрацьовують тактику ведення бою та наступи на противника, змінюються заняттями з тактичної медицини. Їх на волонтерських засадах проводить американець «Тор». Він колишній військовий із 10-річним досвідом. «Тор» займався в США приватним бізнесом, однак, побачивши звірства, скоєні рашистами в Бучі, вирішив їхати до України, щоб особисто ділитися досвідом з нашими військовими.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 6

«Після того, як я побачив початок повномасштабного вторгнення, я зрозумів, що країни мають робити більше. Допомагати Україні. А після тих кадрів, які я побачив в Бучі, вирішив приїхати в Україну і навчати воїнів, як волонтер».

Екіпіровка та озброєння наших бійців на належному рівні. Тероборонівці кажуть, що крім військового централізованого забезпечення, долучаються і місцеві адміністрації, і обласна військова адміністрації та її голова – Сергій Борзов, також волонтери.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 7

Належну увагу приділяють і психологічній підготовці військових. Бійці мають вміти мінімізувати потрясіння та швидко виходити з екстремальних станів.

«Ми підготовлюємо бійців до бойових дій. Проводимо тренінги, які мають за мету максимально приготувати людей до зустрічі з бойовим стресом, з бойовою обстановкою. А також для того, аби зберегти максимально своє життя та психічне здоров’я», – каже Неля Куцак, психологиня корпусу військових капеланів Християнської Служби Порятунку.

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 8

Бійці тероборони – високо мотивовані захищати свою землю. Усі як один кажуть: «Готові бити русню», адже для цього і прийшли добровольцями в тероборону.

«Прийшов у ТрО з перших днів, як почалася війна. Прийшов з метою боронити свою Україну, захищати свою землю всіма можливими способами і вважаю, що це завдання кожного чоловіка, як в тилу, так і на передовій. Все, що можу сказати, це те, що ми зробимо максимально, аби наша країна перемогла. Слава Україні!», – каже боєць 120-ї Обр ТрО, позивний «Крава».

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 9

«Я прийшов у територіальну оборону з самого початку війни. Це був другий чи третій день, я уже доцільно не пам’ятаю, тому що був такий великий ажіотаж, великий наплив людей. Ні про що не жалкую, йдемо всі разом до перемоги», – каже боєць 120-ї Обр ТрО, позивний «Апостол».

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 10

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 11

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 12

«Готові бити русню» – як проходять навчання бійців 120-ї Вінницької окремої бригади ТрО - фото 13


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, сюжет видання PressPoint

title