30 груд. 2021 14:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

197

0

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році

Перелік


Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році

Завтра вінничани зустрічатимуть Новий 2021 рік. А 2020 рік був насиченим на події. Темою №1 був коронавірус, який зламав плани багатьох, забрав життя, але зміг згуртувати мільйони людей в боротьбі з пандемією.

2020 рік мав сценарій, як до гостросюжетного фільму. Однак наприкінці року для Вінниччини залишилися і приємні спогади. Зокрема в області реалізували кілька проектів, завдяки яким, місто та область стали ще комфортнішими.

Школа на Поділлі

Нова школа на Поділлі з першого вересня 2020 вперше відчинила свої двері для школярів. Навчальний заклад є одним із найсучаніших у Вінниці. Навчальний заклад будували з 2015 року.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році

Проект школи розробили місцеві архітектори. 15 лютого 2017 року «Архітектурна майстерня Плясовиці» опублікувала проект навчального закладу. Увесь час – звітували про хід будівництва школи, показували проекти, як виглядатиме навчальний заклад всередині.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 2

Загальна вартість проекту – 169,7 млн гривень, проект реалізовували за кошти місцевого і державного бюджетів. Школа на Поділлі увійшла до національної програми «Велике будівництво». Завдяки програмі президента, у 2020 році з держбюджету було виділено найбільшу суму – 44 млн гривень на добудову школи.

На першому поверсі великий та просторий хол, їдальня на 250 посадочних місць. Є два спортивних зали, ще один – на другому поверсі, в кожному з яких є душові та роздягальні. На другому поверсі – бібліотека, читальний зал на 30 учнів, книгосховище, актовий зал на 356 місць. На третьому поверсі – учнівські класи. На території школи є спортивний майданчик та для гри у баскетбол, поле зі штучним покриттям. Фоторепортаж зі школи на Поділлі можна подивитися ТУТ.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 3

У лютому 2020 року оголосили про прийом учнів та працівників у нову гімназію №24. Заяви про зарахування учнів почали приймати з 1 червня. А згодом повідомили, хто має право на першочергове зарахування у школу на Поділлі. Також за новою гімназією закріпили вулиці.

А в листопаді 2019 року на сесії міської ради депутати затвердили статут гімназії №24 по вулиці Анатолія Бортняка,3.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 4

Від початку розроблення проекту було відомо, що школа розрахована для учнів 1-9 класів, на 1200 учнів (станом на кінець 2020 року, в школі навчається більше 1300 учнів). Але в травні 2020 року вінничани підписали петицію, в якій просили внести зміни до статуту навчального закладу – щоб у школі навчалися з 1 по 11 класи. В міській раді відповіли, що більшість шкіл у Вінниці будуть реорганізовані у гімназії – заклади середньої освіти І-ІІ ступеня. Тому і школа на Поділлі буде «9-річкою».

У зв’язку із будівництвом школи, в мікрорайоні Поділля встановили новий світлофор.

А 1 вересня 2020 року 1300 дітей у Вінниці пішли до нової школи-гімназії.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 5

Спортивний комплекс «Здоров’я»

В 2020 році у Вінниці закінчилась масштабна реконструкція комплексу, який об'єднає спортсменів різних видів спорту. Тепер у триповерховому приміщенні спорткомплексу «Здоров’я, що по вулиці Якова Шепеля, можуть люди з інвалідністю. Для них спеціально побудували ліфт, а зали облаштували без жодного порогу. Доступність кожному – за таким принципом реконструювали об’єкт. Об’єкт реконструкції СК «Здоров’я» також увійшов у державну програму «Велике будівництво».

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 6

Побудовано приміщення в 1991-му році на околиці Вінниці. І з того моменту не знало жодного капітального ремонту. Реконструкція спорткомплексу тривала навіть під час пандемії коронавірусу і запроваджений жорсткий карантин. В той час, як деякі проекти «згорнули».

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 7

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 8

На реконструкцію спорткомплексу було виділено понад 36 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку та 3,7 мільйонів гривень з обласного бюджету. «Здоров’я» єдиний у Вінницькій області СК, який задовольнить потреби спортсменів з інвалідністю. Тут можна також проводити реабілітаційні та відновлювальні процедури.

У вересні 2020 року оновлений спорткомплекс відвідав Президент України Володимир Зеленський.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 9

Ремонт мостів

У 2020 році на Вінниччині проводили капітальні ремонти мостів, більшість з них уже завершили - 8 з 9. Так, нещодавно відремонтували найдовший в області міст через річку Південний Буг, який сполучає Брацлавську і Немирівську громади. Довжина мостової споруди майже 207 метрів. Ремонтні роботи провели за пів року. Збудований міст ще в 1976 році. Вперше відремонтували його у 2020 році за програмою «Велике будівництво». На час ремонту, з жовтня рух по мосту був перекритий.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 10

У листопаді на ділянці об’їзної дороги біля Вінниці, яка є частиною міжнародної траси М-12, відремонтували міст, що входив до переліку об'єктів «Великого будівництва».

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 11

На початку листопада у Літинському районі на автомобільній дорозі місцевого значення О-02-11-06 Бруслинів – Стрижавка завершили капітальний ремонт мосту. Міст через притоку річки Згар побудували ще у 1976 році, відтоді його не ремонтували.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 12

Влітку у селі Дзигівка Ямпільського району провели капітальний ремонт двох мостів. Один з них ремонтувався у рамках проекту «Велике будівництво».

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 13

У Шаргородському районі завершили ремонт мосту через річку Мурафа.

Також завершили капітальний ремонт мосту через річку Сіб в Гайсині на міжнародній трасі М-12, яка є частиною транспортного коридору Go Highway.

Також почали ремонт мостів:

У Літинському районі проводять капітальний ремонт мосту через річку Фоса на автомобільній дорозі Літин-Бірків. Варість ремонтних робіт понад 3 мільйони гривень. Міст побудували ще у 1946 році, і за цей час він зазнав ушкоджень.

В Козятинському районі почали капітальний ремонт мосту через залізничну колію. Цей об’єкт внесений до програми «Велике будівництво». Будівництво відбувається на дорозі національного значення Н-02 «(М-06)-Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка» км 298+056 (м. Козятин).

Реорганізація руху на площі Гагаріна

У Вінниці наприкінці вересня запустили реорганізацію дорожнього руху на площі Гагаріна. Головне завдання – зменшити кількість ДТП та зробити територію парку більш доступною для пішоходів. На перехресні Соборна-Хмельницьке шосе-Пирогова зменшили кількість смуг руху, встановили делініатори, які обмежують заїзд на трамвайні колії, а також облаштували 5 пішохідних переходів і встановили світлофори.

Редакції Вінниця.info, фахівці пояснили, для чого змінювати організацію дорожнього руху на площі Гагаріна.

Як виглядає оновлена площа Гагаріна, дивіться ТУТ.

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 14

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 15

Грандіозні проекти, які реалізували на Вінниччині в 2020 році - фото 16

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info