20 лют. 2020 15:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

192

0

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться?

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться?

Зміни стосуються в першу чергу визначення окремих зон в місті


Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться?

19 лютого відбулися громадські слухання щодо обговорення містобудівної документації «Проект внесення змін до плану зонування території м. Вінниця». Цей документ коригує дозвільну документацію на типи забудови по окремих територіях. В колишньому плані також існував ряд помилок, які в проекті мають намір виправити. Проект з урахуванням зауважень мешканців міста затвердили більшістю голосів. На окреме громадське слухання винесуть питання будівництва муніципального будинку та дитячого садочка в мікрорайонні Поділля, оскільки мешканці будинків прилеглих до зони потенційного будівництва занепокоєні перспективою появи додаткових багатоповерхівок та вимагали окремого обговорення.

«Взагалі, план зонування, який дістався мені, як керівнику департаменту, в незадовільному стані. Дуже багато варіантів, які не вирішують питання. Цей план має регулювати забудову, а він не регулює, тому що щільність забудови не прописана, висотність забудови не прописана. Новий план зонування неможливо створити, тому ми корегуємо старий», - зазначив голова департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради Яків Маховський. Варто зазначити, що проект нового змін не вносить визначення щільності забудови, але визначає й конкретизує висотність будинків.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться?

Щодо конкретних змін:

По вулиці Блока запланували розширити проїзд. За словами директора департаменту архітектури міста та містобудування Якова Маховського, до міської ради звертались безпосередньо представники Вінницького національного медичного університету.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 2

Вулиця Гната Мороза. Біля присадибної земельної ділянки, яку власники самі огородили та частково заблокували існуючий проїзд, запланували окремий проїзд з майданчиком для розвороту.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 3

По вулиці Стрілецькій біля палацу мистецтв «Зоря» є об’єкт, який колись планували зробити торговим центром, але цю ділянку викупили. Новий власник хоче зробити медзаклад.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 4

Щодо мікрорайону Поділля. По вулиці Зодчих запланували на ділянці між будинками 36-40 побудувати два муніципальних житлових будинків в один під’їзд висотою 10 поверхів та дитячий садочок. Мешканці прилеглих будинків занепокоєні даною перспективою, адже ділянка там недостатньо велика для подібних проектів. Вони хотіли дитсадок, але ніяк не очікували появи двох багатоповерхівок. Тепер для людей, що мешкають в тих будинках, проведуть окремі громадські слухання. Про дату слухань їх також повідомлять в окремому порядку. В голосування за проект зонування ця ділянка, в результаті, не потрапила.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 5

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 6

Мікрорайон Академічний. Там передбачено будівництво 8-поверхових житлових будинків.

На Хмельницькому шосе раніше помилково визначили житлову зону, де знаходиться лікувальний заклад. Тепер цієї житлової зони на мапі не буде.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 7

По Зулінського заплановано створити групу житлових будинків у 8 поверхів, передбачено будівництво двох дитячих садочків та однієї школи.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 8

По вулиці Магістратській є триповерхова будівля, що в минулому рахувалася як торгово-офісна. Новий власник хоче відкрити там стоматологічну клініку. Тепер треба змінити призначення з житлової на лікувальну.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 9

З існуючим повним планом зонування можна ознайомитись на сайті Вінницької міської ради, обравши підрозділ «Мапа міста», в правому нижньому кутку обрати іконку «Склад мапи» і знайти пункт «План зонування».

«Проект внесення змін до Плану зонування м.Вінниця» повинні затвердити на сесії міськради 28 лютого.

Громада погодила зміни до Плану зонування м.Вінниця. Що зміниться? - фото 10

Вінниця.info