27 берез. 2020 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

320

0

Громадський транспорт у Вінниці працюватиме лише для окремих працівників

Громадський транспорт у Вінниці працюватиме лише для окремих працівників

З 29 березня вводять зміни


Громадський транспорт у Вінниці працюватиме лише для окремих працівників

З 29 березня у Вінниці призупинять перевезення осіб в громадському транспорті, за виключенням працівників підприємств, установ організацій, які відносяться до критичної інфраструктури. Пасажирів перевозитимуть з дотриманням протиепідемічних норм – люди повинні бути в масках і рукавичках.

Відповідне рішення прийняли 27 березня на засіданні Вінницької міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Порядок перевезення працівників підприємств, установ і організацій, які відносяться до критичної інфраструктури, має відпрацювати профільний департамент Вінницької міської ради.

Наразі усі підприємства, установи та організації, які відносяться до критичної інфраструктури, готують для своїх працівників спеціальні документи, за наявності яких персонал зможе добиратись на місце роботи і додому у громадському транспорті міста. Координує цей процес департамент енергетики, транспорту та зв’язку міської ради.

Згідно урядової Постанови №239 від 25 березня 2020 р. кількість пасажирів не повинна перевищувати половини кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Така норма поширюється і на маршрутні таксі.

З 29 березня громадський транспорт Вінниці буде перевозити персонал:

- закладів охорони здоров’я та аптечних мереж;

- виробничих підприємств, заводів, ринків, великих супермаркетів та торгових мереж, які здійснюють забезпечення населення продуктами харчування;

- підприємств електро-, газо-, тепло-, водозабезпечення, управляючих компаній житлових будинків та комунальних підприємств, які забезпечують життєдіяльність міста;

- підприємств зв’язку;

- підприємств та об’єктів критичної інфраструктури, які мають безперервний промисловий цикл;

- установ, які надають фінансові та банківські послуги;

- установ урядування, які надають найважливіші державні послуги;

- підприємств транспортного забезпечення;

- персонал, який працює у сфері оборони, правопорядку та цивільного захисту населення.

Нагадаємо, що у Вінниці для медиків виготовили картки, які дають право першочергового проїзду в транспорті. 23 березня скасували пільговий проїзд громадян у години-пік.

В місті попереджали, що можуть обмежити рух громадського транспорту, якщо пасажири не дотримуватимуться карантину. На період дії карантину «Вінницька транспортна компанія» змінила маршрути муніципальних автобусів та маршруток. Тепер вони не курсуватимуть за межі міської ОТГ.

Станом на ранок 27 березня на Вінниччині підтвердили 9 випадків коронавірусу, 7 з них – у Вінниці.

Вінниця.info