20 трав. 2019 17:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Влада
0

92

0

Гройсман подає у відставку

Гройсман подає у відставку

Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку в середу


Гройсман подає у відставку

Володимир Гройсман заявив, що подасть у відставку в середу, 22 травня, після засідання Уряду.

Про це він повідомив під час брифінгу 20 травня, який провів після інавгурації Президента.

«Президент України, новообраний, був приведений до присяги. Під час своєї інавгураційної промови він сказав про те, що Уряд має скласти свої повноваження. Думаю, ви всі розумієте, що Уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новообраним Президентом. Але разом з тим, я прийняв для себе рішення подати у відставку відразу після проведення в середу чергового засідання Уряду.

Хочу підкреслити, що за три роки роботи нашого Уряду мені не соромно за те, що вдалось зробити, і наскільки адекватно ми реагували на ті виклики і кризи, які перед нами стояли. За всі три роки ми не допустили жодної кризи, жодних проблем, які несли б загрозу для нашої державності і України вцілому.

Хочу також сказати, що на сьогодні країна в доброму стані. Маємо валютні резерви країни понад 20 мільярдів доларів. Маємо на єдиному казначейському рахунку 57 мільярдів гривень. За цей час нам вдалось прийняти ряд важливих фундаментальних рішень. Зокрема, ми провели реформу децентралізації. Збільшили в 4 рази місцеві бюджети – з 70 до майже 270 млрд гривень. Ми втричі підвищили мінімальну заробітну плату. Маємо середню в країні заробітну плату на рівні трохи більше 10 тисяч гривень. І це я вважаю, що добрі показники щоб швидко рухатись далі. Ми забезпечили фінансування українського війська. Робили свою роботу так, щоб країна розвивалась і була забезпечена стабільність.

Після того, як був обраний Президент, я сказав про те, що усвідомлюю виклики і загрози, які стоять в майбутньому. Я запропонував Президенту, Парламенту, щоб ми спільно сформували порядок денний і почали приймати рішення, які зроблять Україну сильнішою. Президент обрав інший шлях.

Вважаю, що сьогодні своєю заявою він взяв на себе всю відповідальність пред тими загрозами, які в майбутньому є.

Наголошую! Для мене Україна є надзвичайно важливою і стабільність в країні є пріоритетом. Тому сьогодні хочу подякувати всім українцям.

В новому Парламенті я, спільно зі своїми однодумцями, сформуємо професійну команду, яка буде здатна служити державі і робити Україну успішною», - сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.


Вiнниця.info