18 лют. 2019 13:16

Останнє оновлення  
24 січ. 2024 17:47
Влада
0

99

0

Гройсман в інтерв’ю прокоментував звільнення вінничан Продана і Мартинюка

Гройсман в інтерв’ю прокоментував звільнення вінничан Продана і Мартинюка

В інтерв’ю Володимир Гройсман прокоментував звільнення вінничан з Уряду


Гройсман в інтерв’ю прокоментував звільнення вінничан Продана і Мартинюка


18 лютого ЛІГА.net опублікувала інтерв’ю з прем’єр- міністром Володимиром Гройсманом. Журналісти питали про політичну кар’єру, підтримку Порошенка, деолігархізацію, гарантії після виборів та про потенціал економіки. В розмові зачепили і питання звільнення «вінницьких» в Уряді Гройсмана.

- Ви нещодавно втратили кілька своїх креатур, мова про міністра АПК Максима Мартинюка і голову ДФС Мирослава Продана. Останній пішов з посади після розслідування. Чим ви можете пояснити інтерес ГПУ до ваших підлеглих?

- Це питання до Генпрокуратури. Для мене немає в уряді моїх і чужих людей. Неправильно за такими критеріями ділити урядовців. Є люди, яких я знаю більше або менше. Знаєте, хто привів Мартинюка? Він потрапив у міністерство за особистою пропозицією Тараса Кутового (попередній міністр АПК – ред.). Я навіть пальцем не поворухнув, щоби це відбулося. Тепер він вирішив змінити свою роботу, і я не став його стримувати. Це не має стосунку до правоохоронних органів.

Про Мирослава Продана. Він прийняв рішення піти у вересні-жовтні. Багато часу просив мене його звільнити. Я дав йому таку нагоду, коли ми вирішили реформувати ДФС. Важливо, щоби всі, хто міг претендувати на посаду, не були в керівництві служби.

Як повідомляла Вiнниця.info, в лютому 2019 року Кабінет міністрів звільнив в. о. міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка, який до переведення в столицю працював у Вінницькій міській раді. В серпні минулого року в.о.начальника ДФС Мирослав Продан, який теж з Вінниці, подав у відставку за власним бажанням. Кабінет міністрів погодив рішення.

Вiнниця.info